EğitimManşetTürkiye

Boğaziçili iki öğrencinin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

0
Fotoğraf: Boğaziçi Direnişi

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yeni kayyım rektör Naci İnci‘yi protesto ettikleri için Naci İnci tarafından yapılan şikayet sonucunda tutuklanan iki öğrencinin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Boğaziçi Direnişi tarafından yapılan paylaşımda “6 Ekim gecesi tutuklanan sıra arkadaşlarımız Berke ve Perit’in tutukluluğuna avukatlar tarafından yapılan itiraz reddedildi” ifadeleri kullanıldı.

Neler yaşandı?

Boğaziçili öğrenciler 4 Ekim’de Naci İnci rektörlük binasından çıkarken atanmış rektörü yuhalamış ve arabasının önünde durmuşlardı.

Naci İnci tarafından yapılan şikayetin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın “terörist” diyerek hedef göstermesinin ardından polisler 5 Ekim günü 10 öğrenciyi gözaltına aldı.

Üç öğrenci serbest bırakılırken, yedi öğrenci geceyi nezarethanede geçirdikten sonra adliyeye çıkarıldı. Burada iki öğrenci hakkında tutuklama kararı verildi. Beş öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öğrenciler “Naci İnci’ye hakaret”, “kamu malına zarar verme”, “2911’e muhalefet” ve “görevli memura görevini yaptırmama” ile suçlandı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.