EğitimManşetTürkiye

Boğaziçili akademisyenlerden 14 yıldır çalıştığı üniversiteye alınmayan Can Candan’a destek

0
Selfie: Can Candan

Boğaziçi Üniversitesi‘nin yeni atanmış rektörü Naci İnci‘nin 16 Temmuz’da dersine son verdiği akademisyen Can Candan’ın yaklaşık bir haftadır kampüse alınmamasına meslektaşlarından tepki geldi.

200’den fazla akademisyenin imzasını taşıyan açıklamada Can Candan’ın bir an önce göreve iade edilmesini, göreve iade edilme işlemi gerçekleşene kadar kampüslere “on dört yıldır olduğu gibi” serbestçe girmesinin sağlanması istendi.

‘Kabul etmiyoruz’

“Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri olarak, meslektaşımız Can Candan’ın Yapılan açıklamada “11 Ekim Pazartesi günü, atanmış rektörün keyfi bir kararıyla kampüse alınmamış olmasını, tıpkı kendisinin üç ay önce asılsız gerekçelerle görevden alınmasını kabul etmediğimiz gibi kabul etmiyoruz” denildi.

Akademisyenler “Fakülte ve bölüm kararları yok sayılarak görevden alınan Can Candan ve derslerine son verilen meslektaşlarımızın öğrencileri ile bir araya gelmesini engellemek, özgür ve özerk üniversitenin temel ilkelerinin ihlali olduğu gibi, öğrencilerimizin eğitim hakkının da gaspıdır” ifadelerini kulandı.

Açıklama akademisyenlerin “Can Candan’ın bir an önce göreve iade edilmesini, göreve iade edilme işlemi gerçekleşene kadar kampüslerimize on dört yıldır olduğu gibi serbestçe girmesinin sağlanmasını talep ediyoruz.Özgür ve özerk bir üniversite için verdiğimiz mücadeleden ve meslektaşlarımızdan vazgeçmiyoruz” taleplerini sıralamasıyla sona erdi.

Neler yaşandı?

Can Candan, 16 Temmuz tarihinde görevine son verilmesinin ardından Rektörlüğe karşı işe iade davası açmıştı. Yürütmenin durdurulması talebi mahkeme tarafından reddedilmişti. Candan’ın avukatları karara itirazı bölge idare mahkemesine taşıdı.

Bu sırada öğrencilerine ders vermeyece devam edeceğini belirten Can Candan güz dönemi derslerini açacağını ve ilk dersini Güney Meydan’da vereceğini söyledi. Ancak 11 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek eğitim için kampüse gelen Can Candan içeriyle alınmadı.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.