ManşetTürkiye

Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltı sayısı 17’ye yükseldi

0

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin harekâtında ölen askerler için lokum dağıtma etkinliğinde yaşananların ardından gözaltılar sürüyor.

Dün kampüs girişinde 2 öğrencinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 17’ye yükseldi.

Ne olmuştu?

19 Mart’ta Afrin operasyonunda hayatını kaybeden askerler için Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK) öncülüğünde lokum dağıtan grubu protesto eden savaş karşıtı öğrencileri videodan tespit eden polis 22 Mart’ta öğrencilerin yurt ve evlerine baskın yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü Samsun’da yaptığı konuşmada “O komünist, o vatan haini terörist gençlere üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” demişti.

Erdoğan Cuma günü yaptığı başka bir konuşmada ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu üniversitenin içinde bu tür teröristler olduktan sonra onlar bu markaya leke sürüyor. Şu anda üzerine üzerine gidiyoruz, bu terörist öğrencileri bulup çıkarıp gereğini yapacağız. Üniversitelerimizdeki hocaların da çok daha dikkatli olması gerekir. Bu öğrencilerle hocaların iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız.”

Bu gelişmelerin ardından barış taleplerini dile getiren öğrenciler çeşitli platformlardan hedef gösterilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri üzerine açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi siyaset bilimi öğrencileri “Hükümetin güvenlik politikalarını eleştirmek terör örgütü propagandası değildir” ve “Gözaltına alınan arkadaşlarımızın fikrini ifade etme hakkını savunuyoruz” demişti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin gerginliği: 8 öğrenci gözaltına alındı

Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltı sayısı 15’e yükseldi

 

(Duvar, BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.