EğitimManşet

Boğaziçi Üniversitesi’nde direniş sürüyor: Kabul Etmiyoruz

0
Fotoğraf: Emre Uğur

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, bugün de atanmış rektör ve üniversite yönetimine karşı 627’inci kez bir araya geldi. Direnişlerini sürdüren akademisyenler 422’inci kez rektörlük binasına sırt çevirdi.

Bugün, Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının 392’inci, 30 Temmuz günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının ise 311’inci gününe gelindi.

Fotoğraf: Emre Uğur

Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı ikinci kez görevden alınmasının 69’uncu, Candan’ın İnci’nin talimatıyla tekrar kampüse alınmayışının ise 38’inci günü oldu.

Fotoğraf: Emre Uğur

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 422’inci kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Emre Uğur

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” ve “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerlerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Can Candan ve Özcan Vardar fotoğrafları taşıdılar.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.