ManşetSivil Toplum

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tamamına ilk duruşmada tahliye

0

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ilk duruşmasında tutuklu yargılanan 14 öğrencinin tamamının tahliye edilmesine karar verildi.

Bianet’den Tansu Pişkin’in haberine göre Afrin operasyonuna dair üniversitede lokum dağıtılmasına karşı “İşgalin, katliamın lokumu olmaz” pankartı açtıkları için “Terör örgütü propagandası” ile suçlanan 14’ü tutuklu 22 Boğaziçi Üniversitesi öğrencinin davası bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Erdoğan Şimşek başkanlığındaki mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan 14 öğrencinin “tutuklu yargılandıkları süre ve öğrenci olup faal eğitim hayatına devam ediyor olmalarını nazara alarak” tamamının yurtdışına çıkış yasağı şartıyla ayrı ayrı tahliye edilmesine karar verdi.

Tutuksuz sanıklar Ali İmran Şirin, Denizhan Eren, Mustafa Ada Gök, Emir Eray Karabıyık, Onur Eren, İbrahim Musab Curabaz ve Hamza Dinçer hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, buna karşılık yedi sanığın yurtdışına çıkış yasaklarının devamına karar verildi.

Tutuksuz yargılanan doktora öğrencisi Kültigin Demirlioğlu’nun “eğitim hayatı ve çalışmaların bir kısmını yurtdışında yaptığı” gerekçesiyle hakkındaki adli kontrol tedbirlernin tamamının kaldırılmasına karar verildi.

19 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin Lokumu” dağıtılmasına tepki gösteren öğrenciler “İşgalin katliamın lokumu olmaz“ yazılı bir pankartla eylem yapmıştı.

Öğrenciler önce sosyal medyada daha sonra da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilmişti.

Olayın ardından farklı tarihlerde ev, yurt baskınlarıyla ve kampüs içinde gözaltına alınan öğrencilerden 14’ü tutuklanmış, sekizi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.