EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi protestolarında Kadıköy’de gözaltına alınan iki kişi tutuklandı

0
Fotoğraf: DHA

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı Kadıköy’de gerçekleştirdikleri protesto nedeniyle gözaltında tutulan kişilerin Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ndeki işlemleri tamamlandı.

Kadıköy’de eylem yaptıkları için gözaltına alınanlardan 82 kişi çarşamba günü serbest bırakılmıştı. 23 kişi için ise ek gözaltı süresi verilmişti. 23 kişi perşembe Emniyet’teki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.  23 kişiden 10’u tutuklama istemiyle, 13’ü adli kontrol talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Delibalta ve Akyüz’e tutuklama

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 kişiden Şilan Delibalta ve Anıl Akyüz tutuklandı. İki kişiye ev hapsi cezası verildi, altı kişi ise yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

Adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilen 13 kişiden 11’i hakkında gün içinde ev hapsi kararı verilirken, iki kişi yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Delibalta: Bizleri susturamayacaklar

Hakkında tutuklama kararı verilen Şilen Delibalta, Adliye’den yayınladığı videoda “İki kişi tutuklandık ama bu memleketi ve üniversiteyi susturma çabasıdır. Her şey boşa, memleketi de üniversiteyi de bizleri de susturamayacaklar. Herkese selamlar” ifadelerini kullandı.

Avukatlara polis saldırısı

Karara karşı çıkan avukatlara ise Adliye içerisinde polis saldırdı. Boğaziçi Dayanışması’ndan yapılan paylaşımda “Karara karşı çıkan avukatlara polisler saldırıyor! Polisler geri çekilene kadar avukatlarımız imza atmayı reddediyor!” denildi.

İki öğrenci daha tutuklanmıştı

Bulu’ya yönelik protestolar kapsamında düzenlenen sergide yer alan ve Kabe ve LGBTİ+ bayraklarının bir arada yer aldığı resim sebebiyle 30 Ocak tarihinde iki öğrenci hakkında ise ev hapsi kararı, iki öğrenci hakkında ise ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama’ suçlamasıyla tutuklama kararı verilmişti.

Yeni tutuklama kararlarıyla birlikte tutuklanan öğrenci sayısı dörde yükselmiş oldu.

 

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.