EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi protestoları: 4 kişi eyleme katıldıkları, 1 kişi sosyal medya hesabı için tutuklandı

0
Fotoğraf:Zeynep Kuray

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik protestolar kapsamında beş kişi hakkında daha tutuklama kararı verildi.

4 Şubat’ta Kadıköy’de yapılan Boğaziçi öğrencilerine destek eyleminden sonra gözaltına alınan altı kişi Cumartesi gece savcılığa çıkarıldı. Savcılık, bir kişiyi adli kontrol, beş kişiyi de tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Necmettin Erdem, Akın Karakuş, Ömer Şengel ve Murat Can Demirci hakkında tutuklama kararı verilirken, adli kontrol istenen bir kişi ve Yunus Emre Karaca için ise ev hapsi verildi.

Beyza Buldağ’a tutuklama kararı

Bunlara ek olarak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Sinema ve Televizyon bölümü öğrencisi Beyza Buldağ da Boğaziçi Dayanışma hesabında yayımladığı “12. Cumhurbaşkanına Açık Mektup” nedeniyle tutuklandı.

Gerekçe olarak “Halkı kin nefret düşmanlığa tahrik” ve “Suç işlemeye tahrik” suçlamalarının gösterildi. Suçlamada Boğaziçi Dayanışma hesabı ile kendi telefon numarasının son iki hanesinin aynı olması delil olarak gösterildi.

Buldağ, İzmir’deki evinden sabah pazar günü saat 05.00 sularında gözaltına alındıktan sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirilmiş ve savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Cumhurbaşkanına mektup

Beyza Buldağ’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen mektup Boğaziçi Dayanışması sayfasından yayınlanmıştı. Mektupta öğrenciler taleplerini bir kez daha hatırlatmış ve cuma günü yaptığı konuşmada “Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı istifa etsin diyecekler” diyen Erdoğan’a cevap vermişlerdi.

Mektupta “Bizi size koşulsuz itaat edenlerle karıştırmayın. Siz padişah değilsiniz, biz de tebaanız değiliz. Ama madem yürek demişsiniz kısaca ona da cevap verelim. Bizim hiçbir dokunulmazlığımız yok! Sizse 19 senedir bir dokunulmazlık zırhının altında esip gürlüyorsunuz” ifadeleri yer almıştı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.