TürkiyeEğitimManşet

Erdoğan rica etti halk kırmadı: #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi ilk sıraya yerleşti

0

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  gündemdeki Boğaziçi protestolarına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bazı televizyon programlarında kendisi tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu‘ya istifa çağrısı yapıldığını belirten Erdoğan, “Yürekleri yetse ‘Cumhurbaşkanı da istifa etsin’ diyecekler” ifadesini kullandı.

Bu açıklamanın ardından sosyal medyada pek çok kullanıcı “#Cumhurbaşkanıİstifa” etiketi üzerinden paylaşım yapmaya başladı. Kısa sürede 10 binden fazla paylaşım yapılan etiket Twitter’da gündemin ilk sırasına yerleşti.

‘Olayın öğrenciyle alakası yok’

Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan yüzlerce öğrencinin gözaltına alınması ve dört öğrencinin tutuklanmasına neden olan protestolar hakkında konuşan Erdoğan, “Şu anda Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları, oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil. Bunun bir defa oradaki öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok. Bu işin başını maalesef hem siyasetin bir boyutu çekiyor” dedi.

HDP’nin, Kadıköy’de yapmış olduğu çağrı ve orada yapmış olduğu gösterilerin bunun çok açık ve net ifadesi olduğunu belirten Erdoğan, “Aynı şekilde ana muhalefet partisinin başının bu işte üstlendiği görev ortadadır. Bütün bunlarla beraber ortak hareket ettikleri akademisyenler de maalesef bu işin içinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Ayşe Buğra’yı hedef gösterdi

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen Prof. Dr. Ayşe Buğra‘yı da hedef gösteren Erdoğan, “Osman Kavala denilen, Soros’un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” dedi.

Erdoğan konuşmasında “Ana muhalefet partisi bunun içinde, dağdan beslenen malum HDP bunun içinde, ne yazık ki İP de bunun içinde. Karıştırmanın gayreti içindeler. Bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler. Bunların çoğu mikser ya. Bizim mikserlerle işimiz yok. Oradaki yavruları teröre peşkeş çekmeyecekler. Dikkat edin, içeride bir şey yok. Siz rektörün odasını işgale yeltenirseniz ona da ‘hoş geldin’ demezler” ifadelerini kullandı.

Irkçılık eleştirisi sırasında ırkçı söylem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, protestolarla ilgili olarak Avrupa Birliği  ve ABD‘den gelen tepkileri de eleştirerek “Amerika ve AB ne diyorlar? ‘Biz Boğaziçi’nde olanları kınıyoruz.’ Amerika’ya ben şunu söylerim, şurada seçim öncesinde Amerika’daki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz?” dedi.

Siyah vatandaşlar için kullanılması politik olarak doğru olmayan ‘zenci’ kelimesini kullanan ABD’yi ırkçılık ile suçlarken “Oradaki olaylarda herkes birbirini nasıl tehdit etti, ırkçılıkta tavan yaptınız. Zenci vatandaşlarınızı, orada polisler nasıl yere yatırıp öldürdüler? Nasıl izah edeceksiniz?” ifadesini kullandı.

Fotoğraf: DHA

‘Aile kırmızı çizgimizdir’

Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarını Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6’ncı Olağan İl Kadın Kolları Kongresi’ne yaptığı canlı yayın bağlantısında da sürdürdü.

AKP olarak iki kırmızı çizgileri olduğunu belirten Erdoğan, “Birincisi Rabia’mızdır, hep birlikte tüm Türkiye’ye seslenelimİ tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu ilkelerimizde sorunu olmayan herkese gönlümüz de partimizin tüm kademeleri de açıktır. İkinci kırımız çizginimiz, inancımızın da bedenimizin de ruhumuzun da nüvesini oluşturan ailelerimizdir. Ailelerimiz çok kutsaldır. Her fırsatta ailenin, aile kurumunun önemine işaret ediyoruz” dedi.

‘Lezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım’

Erdoğan açıklamasında “Türkiye olarak bugüne kadar maruz kaldığımız saldırılara karşı koyup geleceğimize güvenle bakabilmemizi aile yapımızın sağlamlığına borçluyuz, ailenin direği annedir” dedi.

LGBTİ+’lere yönelik de eleştiride bulunan Erdoğan “Bu lezbiyenlerin, mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım. Biz analarımıza bakalım. Ailenin direği anne. Annelerimizle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.