EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi öğretim üyeleri: Hukuk Fakültesi Dekanı da Rektör gibi gayrimeşru

0
Fotoğraf: Can Candan

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu‘nun Boğaziçi Üniversitesi‘ne rektör olarak atanmasının ardından öğretim üyeleri tarafından başlatılan protestolar yedinci haftasını geride bıraktı.

Akademisyenler bugün de Güney Kampüs’te yer alan Rektörlük binasına giydikleri mavi cüppeleriyle sırtlarını dönerek protesto gerçekletirdi.

‘Siyasi saldırı devam ediyor’

Polis ablukasında bulunan ve basının alınmadığı kampüsten seslendiklerini belirten öğretim üyeleri “Hisarüstü mahallesi ve kampüsümüzü kuşatan demir barikatlar, zırhlı araçlar ve yüzlerce polis hala oldukları yerde duruyor. Bu abluka derhal kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Gayrimeşru rektör atamasıyla başlayan siyasi saldırı üzerinden yedi hafta geçtiği hatırlatılan açıklamada “Üniversite idaresi hiçe sayılarak, usul ve teammüller çiğnenerek iki yeni fakülte açılmasının üzerinden de iki hafta geçti” dedi.

Fotoğraf: Can Candan

Açıklamada yeni dekan atanması şu sözlerle eleştirildi:

Bu hafta da yine teammüllerimize aykırı olarak Hukuk Fakültesi Dekanının bizlerce seçilmeden bilgi ve görüşümüz alınmadan atandığını öğrendik. YÖK Başkanı bu atamayı tam da “Akademideki aramalara ilişkin şikayetlerin ancak şeffaf ve liyakati önceleyerek özülebileceği’ açıklamasını yaptığı gün gerçekleştirildi. Bu nasıl bir şeffaflık ilkesidir ki Boğaziçi öğretim üyeleri atamayı bir hafta sonra resmi olarak öğreniyor?

‘İstifa etmeliler’

Yapılan basın açıklamasında “Tıpı gayrimeşru rektör gibi, bu Hukuk Fakültesi Dekanının atanmasının da siyasi bir motivasyonla ve kadrolaşma arzusuyla yapıldığı aşikardır. Kamu yararını hiçe sayan partizan müdahaleleri kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öğretim üyeleri dokuzu tutuklu, 25’i ev hapsi almış olan öğrencilerin serbest bırakılmasını, Rektör, Rektör Yardımcıları ve Hukuk fakültesi Dekanı’nın istifa etmesini talep etti.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.