ManşetEğitimİfade Özgürlüğü

Boğaziçi direnişinin 444. günü: Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz

0

Soğuk havaya rağmen bugün de toplanan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, 303. kez rektörlük binasına sırt çevirdi. Naci İnci’nin rektör olarak atanmasının 209’uncu, öğretim görevlisi Can Candan‘ı görevden almasının 247’nci gününde de bir araya gelen  akademisyenler, direnişlerini 444 gündür devam ettiriyor.

Atanan rektör Melih Bulu‘nun görevden alınmasından sonra rektörlük görevine atanan Naci İnci’nin, hukuksuz şekilde Can Candan’ı görevden alması kararına yirmi bir gün önce mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı vermişti.Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının iki yüz dokuzuncu gününe gelindi. 30 Temmuz günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ı görevden almasının iki yüz kırk yedinci günü oldu.

Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden dönem ortasında görevden alınmasının ise yüz yirmi sekizinci gününde nöbet tutuldu.

Akademisyenler daha sonra #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 303. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Kabul Etmiyoruz” “Vazgeçmiyoruz”, “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite” yazan dövizler, üzerlerinde yazan Can Candan fotoğrafları taşıdılar.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri 303. nöbetlerinin ardından haftanın her son iş gününde olduğu gibi haftalık açıklamalarını okudular.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.