ManşetEğitim

Boğaziçi akademisyenlerinin nöbetinde 436. gün!

0
Fotoğraflar: Çiğdem Kafescioğlu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ınBoğaziçi Üniversitesi’ne önceMelih Bulu‘yu, ardındanNaci İnci‘yi atamasını protesto eden akademisyenlerin direnişinin 297.  nöbeti bugün gerçekleştirildi.  Akademisyenler haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek 297. kez rektörlük binasına sırt çevirdiler.

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Naci İnci‘yi protesto eden akademisyenlerin direnişi soğuk hava ve kara rağmen 63. haftasında sürüyor. Naci İnci’nin rektör olarak tanmasının 200’üncü, öğretim görevlisi Can Candan‘ı görevden almasının 239’inci gününde de bir araya gelen  akademisyenler, direnişlerini 436 gündür devam ettiriyor.

Fotoğraflar: Çiğdem Kafescioğlu

Akademisyenler girişlerine yüksek demir parmaklıkların yerleştirildiği, basının içeri alınmadığı, çevresinde polisin ağır silahlarla devriye gezdiği kampüsten seslendi:

Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının iki yüz birinci; Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ın hiçbir gerekçe gösterilmeden dönem ortasında görevden alınmasının ise yüz yirminci günü!”

Fotoğraflar: Çiğdem Kafescioğlu

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.