EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi akademisyenleri: Polis ablukası devam ediyor

0
Fotoğraf: Murat Koyuncu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi‘ne Melih Bulu‘nun rektör olarak atanmasının ardından öğretim üyelerinin başlattığı protestolar bir haftayı daha geride bıraktı.

Melih Bulu’nun istifa etmesini talep eden akademisyenler bugün de Güney Kampüs‘te yer alan Rektörlük binasına sırtlarını dönerek eylem gerçekleştirdi.

‘Abluka devam ediyor’

Protestolar başlayalı iki ay geçtiğini belirten öğretim üyeleri, “Nispetiye Caddesi’nde konuşlanan onlarca TOMA ve Akrep ile Hisarüstü Mahallesi’ni garip bir labirente çeviren polis bariyerleri hala yerli yerinde duruyor” dedi.

Protestolarının da devam ettiği belirtilen açıklamada “Mücadelemiz yurt içinde ve yurt dışında birçok üniversiteden ve farklı toplumsal kesimlerinden gelen destek mesajlarıyla zenginleşiyor ve büyüyor” ifadeleri kullanıldı.

Fotoğraf: Can Candan

‘Demokratik yöntemle seçtiğimiz dekanların resmi ataması hala yapılmadı’

“Bu hafta da yine, üniversitenizin özerk ve demokratik işleyişini hedef alan saldırılar ve iktidarın vesayetini kurumsallaştırmaya yönelik çabalarla karşı karşıya kaldık” diyen akademisyenler bu hafta yaşananları şöyle aktardı:

  • Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne kendi iradesi dışında atanan meslektaşımızın istifası neredeyse bir aydır işleme konmazken, demokratik yöntemlerle seçtiğimiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz ve Mühendislik Fakültesi Dekanımızın resmi atamaları halen gerçekleşmedi.
  • Buna karşılık atanmış rektör, üniversitemizin usul ve teammüllerine aykırı olarak göreve gelen Hukuk Fakültesi Dekanı’nı, Üniversite Yönetim Kurulu Toplantısı’na davet etmekte bir beis görmedi.
  • En kısa zamanda seçilmişlerin resmi olarak göreve başlamasını talep ediyoruz. Demokratik irade ve sandığın önemini her fırsatta vurgu yapan ülke yöneticilerinden ilham alarak bu konuda ısrarcı olmayı sürdüreceğiz.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.