EğitimManşetTürkiye

Boğaziçi akademisyenleri: Öğrencilerimiz anayasal haklarını kullandığı için yargılanıyor

0

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, bir önceki atanmış rektör Melih Bulu’yu protesto eylemlerinde gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 52 öğrencinin duruşması öncesinde Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Öğrencilerinin “Anayasal haklarını kullandıklarını ve bu nedenle çeşitli cezalarla sindirilmeye çalışıldığını” belirten akademisyenler “Tüm toplumumuzu bizimle birlikte gençlerimizin geleceğine sahip çıkamaya, davalarının takipçisi olmaya çağırıyoruz” dedi.

‘Anayasal haklarını kullanıyorlardı’

Bugün yargılanacak öğrencilerin, 1 Şubat 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde anayasal protesto haklarını kullanırlarken, 2 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanan ve 15 Temmuz günü yine Cumhurbaşkanı tarafından görevden alınan Melih Bulu’nun talimatıyla kampüse giren kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındığını hatırlatan akademisyenler şunları söyledi:

“Gözaltılar, bazı Özel Güvenlik görevlilerinin yalan beyanları neticesinde saati bile belirlenemeyen bir davaya dönüştü. Yine protesto haklarını kullanan iki öğrencimiz Enis Berke Gök ve Caner Perit Özen de atanmış rektör Naci İnci’nin şikayeti üzerine gözaltına alınıp tutuklandı, 6 Ekim gününden beri yani 51 gündür tutuklular.”

Açıklamada “Tüm toplumumuzu bizimle birlikte gençlerimizin geleceğine sahip çıkamaya, davalarının takipçisi olmaya çağırıyoruz” denildi.

Birleşik Mücadeleyi öreceğiz

Boğaziçi Öğrenci Meclisi de davayı takip etmek için Çağlayan Adliyesi önüne geldi. Burada basın açıklaması yapan öğrenciler “Kayyumları göndermek için birleşik mücadeleyi öreceğiz” ifadelerini kullandı.

52 öğrencinin ilk duruşması

Boğaziçi Üniversitesi’nden 52 öğrencinin “2911 sayılı Kanuna muhalefet” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla yargılanıyor.

Davanın ilk duruşması İstanbul 49’uncu Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görülecek. Duruşma, daha büyük bir salonda görülebilmesi için saat 14.00’e ertelendi.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.