Bodrum’da Cumhurbaşkanı kararıyla 100 hektarlık alan için verilen imar izni iptal edildi

Bodrum Ortakent'te Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılan 1 milyon 100 bin metrekarelik Hazine arazisi ile ilgili açılan davada karar çıktı. Danıştay, oybirliğiyle imar planlarını iptal etti.
Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde 1 milyon 100 bin metrekarelik Hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile önce özelleştirilip ardından imara açılmasına ilişkin Bodrum Belediyesi‘nin açtığı davada karar çıktı.

Danıştay, Hazine arazisine ilişkin verilen imarı ve planları oy birliğiyle iptal etti.

Bodrum’da bir milyon metrekarelik alan imara açılıyor
Bodrum’da 490 bin metrekarelik özelleştirme
Bodrum Belediyesi Cengiz İnşaat’a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti
Bodrum Belediyesi’nden Akbelen için Orman Genel Müdürlüğü’ne dava

Ahmet Aras: Özelleştirme ısrarından vazgeçilmeli

Kararı, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından duyurdu:

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Ahmet Aras (@ahmetarasbodrum)’in paylaştığı bir gönderi

“Ortakent Mahallemizde, 353 ada 15-60-61-62-64-116-134-135-137 parsellere yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan “1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği” ile “1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı”, “1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı”, “1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı” onayına ilişkin 20.08.2020 tarihli ve 2836 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı, Bodrum Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda Danıştay tarafından OYBİRLİĞİ İLE iptal edilmiştir.

Böylece, “Ortakent Mahallemizdeki 1 milyon metrekareden fazla alanı ve üzerindeki doğal değerlerimizi betonlaşmadan, Bodrum’u da “mülksüzleştirilmekten” kurtarmış bulunuyoruz. Bu durumda, Anayasa ve Kanun’un açık hükmü gereğince yargı kararının bir an önce uygulanmasını ve Ortakent’te özelleştirme ısrarından vazgeçilmesini bekliyoruz”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Göç sonrası ‘yeniden çiçeklenenler’ İstanbul’da buluşuyor

Galata Postane'de düzenlenecek 'Rebloom: İstanbul'da Göç Sonrası Mekanlar ve Sanatsal karşılaşmalar' festivali, 5-7 Aralık tarihlerinde izleyicilerle buluşacak.

Gözaltına alınan gazetecilerden ikisi tutuklandı, 10 haberci ‘adli kontrol’ şartıyla serbest

Eskişehir merkezli operasyonlarda gözaltına alınan gazetecilerden Bilge Aksu ve Mehmet Uçar tutuklandı. Gözaltına alınan diğer haberciler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Botsvana’da ölen 350 filin iklim kaynaklı su zehirlenmesine maruz kaldığı düşünülüyor

Uydu veri analizleri, 2020'deki kitlesel ölümlerin ardında yosun patlamalarının olabileceğini gösteriyor.

‘Yurttaş İnisiyatifi’, ekokırımın suç sayılması için açılan davaya destek bekliyor

Ekokırımın suç olarak yasalaşması için Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde yurttaşların açtığı davanın duruşması 5 Aralık'ta, saat 11.00'da görülecek.

İspanya’dan aşırı hava olaylarına karşı işçilere dört günlük ‘iklim izni’

Yeni yasaya göre, olası bir iklim veya meteorolojik tehdit durumunda insanlardan evde kalmaları istenirse, işçiler dört gün ücretli izin alabilecek.

EN ÇOK OKUNANLAR