Bilim-Teknolojiİklim KriziManşet

BNEF analizi: 2025’te elektrikli binek araç satışı üç kattan fazla artacak

0

Araştırma şirketi BloombergNEF’in (BNEF) yıllık Uzun Vadeli Elektrikli Araç Görünümü Raporu’na göre, karayolu taşımacılığı sektörü elektrikli araçlar sayesinde 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşabilir, ancak politika yapıcılardan ve endüstri katılımcılarından acil eylem gerekiyor.

BNEF, 2021’de satılan 6,6 milyon elektrikli binek araç satışının önümüzdeki birkaç yıl içinde hızla artarak 2025’te  21 milyona çıkacağını tahmin ediyor.

Elektrikli araç satışları artıyor ve halihazırda günde 1,5 milyon varil petrolün kullanımını azaltıyorç Bunun çoğu Asya‘daki elektrikli iki ve üç tekerlekli araçlardan geliyor, ancak artan elektrikli binek araç satışları bunun 2025 yılına kadar günde 2,5 milyon varile çıkabileceğini söylüyor.

Mevcut durumda herhangi bir değişikliğe gidilmese bile BNEF’e göre 2050 yılına dek küresel çapta araçların üçte ikisinin sıfır emisyonlu olacak.

Daha ağır ticari araçların ise 2050’ye kadar oranının yalnızca yüzde 29 olacağı öngörülüyor. BNEF, otobüsler ve iki ve üç tekerlekli araçlar gibi belirli segmentlerin net sıfır için hazırlanmaya yakın olduğunu, ancak özellikle orta ve ağır ticari araç segmentlerinde gidişatı rayına oturmak için daha fazla eyleme ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

BloombergNEF’in elektrikli araçlar başkanı Aleksandra O’Donovan, “Önümüzdeki yıllarda hükümetler, otomobil üreticileri, parça tedarikçileri ve şarj altyapısı sağlayıcılarından büyük bir çabaya ihtiyaç var” diyor.

2050 yılına kadar elektrikli ulaşıma geçiş için iki farklı senaryoyu karşılaştıran rapor; pil, malzeme, petrol, elektrik, altyapı talebi üzerindeki etkileri inceliyor:

  1. Hiçbir yeni politika ve düzenlemenin yürürlüğe girmediğini varsayan ve temel olarak tekno-ekonomik eğilimler ve piyasa güçleri tarafından yönlendirilen ‘Ekonomik Geçiş Senaryosu’.
  2. 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için hangi teknolojinin uygulanacağına ekonomik açıdan bakılan  potansiyel ‘Net Sıfır Senaryosu’.

Ekonomik Geçiş Senaryosu’na göre, yollardaki elektrikli araç sayısı 2025’te 77 milyona ve 2030’da 229 milyona ulaştı. Bu, 2021 sonundaki 16 milyonluk rakamın üstünde.

Ekonomik Geçiş Senaryosunda 2035’te elektrikli binek araç filosunun 469 milyona ulaşacağı, ancak Net Sıfır Senaryosunda aynı tarihe kadar 612 milyona çıkması gerekiyor. Zengin ülkeler bu pazarlardaki geçişi desteklemenin ve benimsenmede küresel bir yavaşlamadan kaçınmanın yollarını ararken, açığın çoğunun gelişmekte olan ekonomilerde karşılanması gerekecek.

2050’ye kadar yollarda net sıfır için ise;

  • 2030’a kadar küresel yeni binek araç satışlarının yüzde 61’inin,
  • 2035’e kadar ise yüzde 93’ünün sıfır emisyonlu araçlardan oluşması,
  • ve 2038 itibariyle herhangi bir segmentteiçten yanmalı motorlu araç satılmaması gerekiyor.

Öte yandan Ekonomik Geçiş Senaryosu’nda iki ve üç tekerlekli araçlar ve otobüslerin yalnızca yüzde 29’u 2050 yılına kadar sıfır emisyona ulaşıyor – net sıfır için gerekenden çok uzak.

Kamyonlar için daha sıkı bir yakıt politikası veya CO2 standartları getirmenin yanı sıra, hükümetlerinve nakliye operatörlerininkiler de dahil olmak üzere, elektrikli araçların zorunlu tutulması gündeme gelebilir.

Hükümetler ayrıca şehirlerde sıfır emisyonlu bölgeleri ve yükü daha büyük kamyonlardan daha hızlı elektrik verebilen daha küçük kamyonlara iletmek için teşvikleri göz önünde bulundurmalıdır.

Gelişen pazarlara finansal destek verilmeli

BNEF’in gelişmiş ulaşım ekibinin başkanı ve raporun baş yazarı Colin McKerracher, şöyle diyor:

“Piyasanın doğru yönde ilerlediğine dair olumlu işaretler olsa da özellikle ağır kamyonlar söz konusu olduğunda daha fazla eyleme ihtiyaç var. Bu eylemin ayrıca, her türden elektrikli mobiliteye geçişi sağlamak ve hızlandırmak için finansal desteğe” ihtiyaç duyan gelişmekte olan pazarlara da odaklanması gerekiyor. “

BNEF’e göre, gelişmiş ülkeler ve kuruluşlar, uluslararası iklim finansmanı planlarına elektrikli araç  ve şarj altyapısıyatırımlarını dahil etmeli ve bu sektörü geliştirmek için güvenilir planları olan gelişmekte olan ekonomilere sermaye sağlamalı.

Mümkün olan her yerde araba bağımlılığını azaltmalı

BNEF’in bulgularına göre, elektrikli araçların binek otomobillerin ötesinde tüm diğer karayolu taşımacılığı alanlarına yayılmasıyla birlikte, karayolu taşımacılığından gelen petrol talebi artık 2027 yılında zirveye ulaşacak. İçten yanmalı motorlu araç satışları 2017’de zirveye ulaşmıştı.

BNEF, içten yanmalı motorlu binek araç sayısının 2024’ten itibaren düşüşe geçmesini bekliyor.

Rapor ayrıca toplu taşıma, yürüme, bisiklete binme ve mümkün olan her yerde araba bağımlılığının azaltılmasının sağlanması gerektiğini öne sürüyor. Sadece 2050 yılına kadar otomobille katedilen kilometrelerde %10’luk bir azalma, yollarda 200 milyon daha az otomobile yol açacak, kümülatif CO2 emisyonlarını 2,25 gigaton azaltacak ve pil tedarik zinciri üzerindeki yükü hafifletecek ve bunların tümü uzun vadeli karbonsuzlaştırma hedeflerine fayda sağlayacaktır.

Elektrikli araç üreticileri, pil hammaddeleri için önümüzdeki yıllar içinde pazarın daralacağını düşünüyor.  Yine de, pillerin artan maliyeti, yakın vadede elektrikli araçların benimsenmesini engellemeyecek Çünkü pil hammadde maliyetlerini artıran savaş, enflasyon, ticaret sürtüşmesi gibi faktörler, aynı zamanda benzin ve dizel fiyatlarını rekor seviyelere itiyor ve bu da tüketicinin elektrikli otomobillere olan ilgisini artırıyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.