DünyaManşet

BM’nin gıda stokları bitiyor, Afganistan’da açlık krizi kapıda

0

Birleşmiş Milletler (BM) Taliban’ın kontrolü ele geçirdiği Afganistan’da gıda stoklarının bu ay sonu biteceğini ve açlık krizinin kapıda olduğunu bildirdi.

BM’nin Afganistan’daki İnsani Yardımlardan Sorumlu Temsilcisi Ramiz Alakbarov, 38 milyonluk Afgan nüfusunun üçte birinin, her gün karnını doyurma imkanından mahrum olacağını söyledi.

BM bünyesinde faaliyet gösteren Dünya Gıda Programı’nın, son haftalarda Afganistan’da on binlerce kişiye yemek dağıttığını ifade eden Alakbarov, kışın yaklaşması ve kuraklığın etkisiyle en savunmasız durumdaki Afgan vatandaşlarını doyurabilmek için acilen 200 milyon dolara ihtiyaç olduğunu kaydetti: “Dünya Gıda Programı’nın ülkedeki gıda stokları bu ay sonuna kadar bitiyor. Stoklar bittiği için temel gıda ürünlerini artık tedarik edemeyeceğiz.” 

1,3 milyar dolarlık yardım fonunun üçte biri tamamlandı

BM’ye göre, Afganistan için gereken 1,3 milyar dolarlık yardım fonunun sadece yüzde 39’u tamamlanabildi.

Ülkede gıda sıkıntısı dışında aylardır memurlara maaş ödenemiyor. Afgan para birimi hızlı değer kaybederken, ülkenin yurt dışındaki döviz stokları Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından birçok ülke tarafından askıya alındı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.