Manşetİklim Krizi

BM İklim Değişikliği Konferansı- COP26 koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi

0

Bu yılın kasım ayında Glasgow‘da yapılacak olan BM İklim Değişikliği Konferansı COP26 tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Birleşik Krallık’ın resmi sitesinde yayımlanan kararın, İtalyan ortağıyla birlikte iki ülke ve UNFCCC COP Bürosu (Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi) temsilcileri tarafından alındığı bildirildi.

Ertelemeyle birlikte 2021’e ötelenen konferansın tarihi,  taraflarla yapılacak görüşmelerden sonra belirlenecek.

İngiliz hükümeti, zorunlu yeniden planlamanın tüm tarafların bu hayati konferansta tartışılacak konulara odaklanmalarını sağlayacağını ve ve gerekli hazırlıkların gerçekleşmesi için daha fazla zaman tanıyacağını kaydetti. Açıklamada, iklim değişikliğiyle ilgili yapılacaklar konusunda azmi artırmak, ayanıklılık oluşturmak ve emisyonları azaltmak için ilgili herkesle çalışmaya devam edecekleri bildirildi.

Ertelemeyle ilgili görüşler şöyle:

COP26 İş, Enerji ve Sanayi Stratejisi Başkanı Alok Sharma: Dünya şu anda eşi görülmemiş bir küresel zorlukla karşı karşıya ve ülkeler çabalarını haklı olarak hayat kurtarmaya ve COVID-19 ile savaşmaya odaklamakta. Bu yüzden COP26’yı yeniden planlamaya karar verdik.

İklim kriziyle başa çıkmak için gereken tutkuyu devam ettirmek için ortaklarımızla yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz ve konferans için yeni bir tarih üzerinde anlaşmayı dört gözle bekliyorum.

BM İklim Değişikliği Genel Sekreteri Patricia Espinosa: COVID-19 bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı en acil tehdittir, ancak iklim değişikliğinin uzun vadede insanlığın karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit olduğunu unutamayız.

Yakında duran ekonomiler yeniden çalışmaya başlayacak. Bu, ulusların daha iyi toparlanma, bu planlara en savunmasız olanları dahil etme ve 21. yüzyıl ekonomisini temiz, yeşil, sağlıklı, adil, güvenli ve daha esnek şekillerde şekillendirme şansı. Bu arada, Paris Anlaşması uyarınca ulusları iklim tutkusunu önemli ölçüde artırmaya desteklemeye ve teşvik etmeye devam ediyoruz.

İtalya Çevre, Kara ve Deniz Koruma Bakanı Sergio Costa: COP26’yı ertelemeye karar vermiş olsak da, COP Öncesi ve ‘İklim için Gençlik’ etkinliği de dahil olmak üzere, iklim değişikliği sorununu karşılamaya kararlıyız.

İklim değişikliği ile mücadele etmek güçlü, küresel ve hırslı bir eylem gerektirir. Genç kuşakların katılımı zorunludur ve sosyal yardım etkinlikleri ile birlikte ‘İklim için Gençlik’ etkinliğine ev sahipliği yapmaya kararlıyız. Başarılı bir COP26 sunmak için İngiliz ortaklarımızla çalışmaya devam edeceğiz.

COP25 Başkanı, Bakan Carolina Schmidt: Büronun COP26’nın ertelenmesine ilişkin kararı maalesef tüm delegeleri ve gözlemcileri korumak için gerekli bir önlemdir. Kararlılığımız, özellikle bu yıl yeni UUIM’lerin hazırlanması ve sunulması için iklim tutkusunun ivme kazanacağından emin olmaktır.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.