DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

BM: Güney Amerika’da 14 milyon kişi açlık kriziyle karşı karşıya

0

WFP’nin son tahmini verilerine göre, bölgede 2019’da 3,4 milyon kişi gıda güvensizliği yaşadı. Ancak salgının da etkisiyle bu rakam 2020’de dört kattan daha fazla yükseliş kaydetti. Dünya Gıda Programı Latin Amerika ve Karayipler Bölge Direktörü Miguel Barreto, “Çok karmaşık bir aşamaya giriyoruz. Buna açlık salgını diyoruz” dedi. 

Euronews, WFP’nin açıkladığı rakamların, örgütün faaliyet gösterdiği 11 bölge ülkesinden alındığını aktardı. Buna göre veriler, ekonomik ve siyasi krizin pençesinde olan Venezuela gibi ülkeleri kapsamıyor.

265 milyon kişi ‘açlık salgını’ yaşayabilir 

WFP Direktörü David Beasley nisan ayında yaptığı açıklamada, dünyanın şu an sadece korona virüsü salgınıyla değil aynı zamanda “açlık salgınıyla” da karşı karşıya olduğu uyarısında bulunarak, en kötü senaryoya göre yaklaşık 36 ülkede kıtlık görülebileceğini ifade etmişti. Yaklaşık 135 milyon kişinin açlık riskiyle karşı karşıya kalabileceğini aktaran Beasley, Covid-19 nedeniyle bu rakama 130 milyonun daha eklenebileceğini ve toplam sayının 265 milyona çıkabileceğini vurgulamıştı.

Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin bu yıl yüzde 5,3’lük ekonomik daralmaya gitmesi bekleniyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.