ManşetMedya-İnternet

Birgün, Diken ve Dihaber’den gazeteciler gözaltına alındı

0

BirGün Gazetesi İdari Sorumlusu Mahir Kanaat, Diken İnternet Sitesi editörü Tunca Öğreten ve gazeteci Metin Yoksu İstanbul’da, Dihaber editorü Ömer Çelik ise Diyarbakır’da gözaltına alındı.

BirGün Gazetesi İdari Sorumlusu Mahir Kanaat, Diken internet sitesi editörü Tunca Öğreten ve Dihaber editörü Ömer Çelik ile muhabir Metin Yoksu gözaltına alındı. Dihaber muhabiri Metin Yoksu ve Diyarbakır Büro Şefi Ömer Çelik de eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Tunca Öğreten’in evi gece 3 sıralarında basılırken polisin 3 saat boyunca arama yaptığı, gazeteciyi “terör örgütüne üyelik” gerekçesiyle gözaltına aldığı belirtildi. Öğreten’in 5 gün boyunca avukatıyla görüştürülmeyeceği belirtildi.

Polisten Ömer Çelik’in annesine: Sen niye oğlunu gazeteci yaptın

Gazeteci Ömer Çelik’in, Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki evine gece 04.00 sıralarında özel harekat polisleri tarafından baskın düzenlendi.

Dihaber’in haberine göre, ailenin kapıyı açması ile birlikte Çelik’in annesini ve eşini yere yatırdı. Ömer Çelik’i ise önce salona, ardından da evin balkonuna götürerek yarım saat boyunca darp, hakaret ve küfüre maruz kaldığı belirtildi. Çelik’i darp eden polisler sık sık, “Sen haber yazıyorsun ha! Hadi şimdi de yaz. Siz Ermeni p.çsiniz. Hadi şimdi de haber yaz” deyip, küfretti. Bir ara Çelik’i banyoya götüren polisler, burada da eşi ve annesinin yanında darp etti.

Dihaber’in haberinde ayrıca Anne Çelik’in başına silah doğrultan bir poliin “Sen niye oğlunu gazeteci yaptın? Niye izin verdin?” diye hakaret ettiği, polislerin Çelik’i kelepçeleyerek, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürdğü, evdeki herkesin cep telefonuna, kitap ve flash belleklere el koyan polislerin evden ayrıldığı da belirtildi.

Dosyada gizlilik kararı olduğu öğrenildi.

 

(Cumhuriyet, Dihaber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.