ManşetTürkiye

Bir vakıf, iki şirket ve 10 kişinin varlıkları ‘teröre finansman’ gerekçesiyle donduruldu

0
Fotoğraf: AA

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan kararla, 10 kişi, iki şirket ve bir vakfa ait mal varlıkları, “terör örgütlerine finansman sağladıkları” iddiasıyla donduruldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan imzasıyla Resmi Gazete’de bugün yayınlanan kararda malvarlığı dondurulanların, PKK/KCK, El Kaide, El Nusra ve IŞİD’e finans sağladığı öne sürüldü.

‘Makul sebepler var’

Kararda  “6415 sayılı Kanun’un 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrası uyarınca, aynı Kanun’un 3’üncü ve 4’üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığına istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş ve organizasyonların Türkiye’de bulunan malvarlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır” ifadeleri yer aldı.  Mal varlığı dondurulan kişiler ve kuruluşlar şöyle:

Adnan Kaya, Buket Ülgen, Doğan Doğan, Fırat Özgür, Seyfi Tomar, İlhan Ulutaş, Şafak Erdemir, Hasan Alshaban, Farrukh Furkatovitch Fayzimatov, Marwan M. Salih Salih (Polat Devecioğlu), Al Alamia Gıda İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Kuyumculuk, Redin Danışmanlık İç ve Dış Ticaret, Anadolu Kültür Vakfı.

Kararda; Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine göre ilgili Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edilebileceği belirtilirken hükümlerin Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yürütüleceği ifade edildi.

İsim benzerliği karışıklık yarattı

Öte yandan listede ismi geçen Anadolu Kültür Vakfı ile tutuklu iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala‘nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür arasındaki isim benzerliği nedeniyle birçok gazete haberi “Osman Kavala’nın mal varlığı donduruldu” şeklinde verdi.

Bununla ilgili bir düzeltmede bulunan Avukat Yaman Akdeniz, “Osman Kavala’nın kurucusu olduğu Anadolu Kültür merkezi İstanbul’da olan anonim şirkettir. Resmi Gazete’de ismi geçen ve malvarlığı dondurulan merkezi Toronto’da bulunan Anadolu Kültür Vakfı’dır. İsim benzerliği dışında aralarına bir bağlantı yoktur” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.