Türkiye

Bir mahkûm daha ailesiyle vedalaşamadı

0

Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde bulunan kanser hastası İrfan Eskibağ, hayatını kaybetti. Beklenen Adli Tıp raporunun bir türlü tamamlanmaması üzerine Eskibağ, son nefesini ailesinin yanında veremedi.

3. Yargı Paketi’yle, ‘ağır bir hastalık veya sakatlık nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkûmun cezasının ertelenmesi’ öngörüldü. Ancak bu düzenlemeye rağmen, ağır hastaların tahliye talepleri ‘Adli Tıp Kurumu’ndan rapor şartı’ nedeniyle reddediliyor.
Bu uygulamanın son kurbanı ise Sincan 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nden pankreas kanseri hastası İrfan Eskibağ oldu. 10 yıldır cezaevinde kalan ve 2011 yılında kansere yakalanan Eskibağ, önceki gece öldü. Eskibağ’ın cezaevi koşullarında tedavisinin sürmeyeceği yönünde hastane raporları cezaevi idaresi ve infaz savcılığı için yeterli bulunmadı. Savcılık, Adli Tıp Kurumu’ndan rapor beklenilmesini şart koştu. Ancak beklenen rapor bir türlü gelmeyince, Eskibağ, son günlerini ailesinin yanında değil cezaevinde geçirmek zorunda kaldı. İrfan Eskibağ’ın cenazesi, Keçiören’deki Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. İHD verilerine göre hapishanelerde 121’i ağırlaşmış, 108’i acil tedaviye ihtiyaç duyan 411 hasta var. Benzer bir durum da Kandıra Cezaevi’nde yaşanıyor. Testis kanserine yakalanan Mete Diş isimli tutuklu için mahkemenin istediği Adli Tıp raporu 1.5 aydır gelmedi.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.