Ekonomi

Bir kişinin oruç maliyeti 222 lira

0

Türkiye -Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi tarafında yapılan araştırmaya göre, oruç ibadetini yerine getiren bir kişinin sağlıklı bir şekilde aktivitelerini sürdürebilmesi için günlük yaklaşık 3 bin kaloriye ihtiyacı olduğu belirtti.

Dört kişilik bir ailenin iftar maliyetinin geçen yıla göre yüzde 13,9 arttığını iddia eden Koncuk, “Geleneksel ramazan yemeklerinden yola çıkılarak yapılan hesaba göre, 4 kişilik bir ailenin iftar yapması için gerekli olan günlük tutar en az 29,54 lira, ramazan boyunca oruç tutmanın maliyeti ise 886,2 lira” değerlendirmesinde bulundu. Buna göre bir kişi için oruç maliyeti 221.55 lira oldu.

Ortalama memur maaşının bin 794 lira olduğunu vurgulayan Koncuk, memurların maaşlarının yarısını yalnızca oruç açmaya ayırmak zorunda kaldığını ileri sürdü.

Toplu sözleşme görüşmelerinde tüm çalışanlara bayram ikramiyesi verilmesini talep ettiklerini hatırlatan Koncuk, açıklamasında “Rahmet ve bereket ayı ramazan , Müslümanların kurtuluş ayıdır. Tüm Müslümanlar oruç tutarak, manevi anlamda kurtuluşu arzu ediyor. Yetkililerden de memurlarımızı maddi anlamda kurtaracak tedbirler almalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AA

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.