KadınManşetTürkiye

Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’

0

 #KadınCinayetleriniACİLÖNLE başlığıyla kampanya başlatan Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ne kadar her gün sokaklarda olma kararı aldı.

Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, her gün en az bir kadının, erkekler tarafından öldürülmesine karşı harekete geçiyor. Platform, bugünden (28 Eylül) başlayarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ne kadar her gün eylem yapacak: ‘Çünkü kadınlar her gün öldürülüyor”

 #KadınCinayetleriniACİLÖNLE başlığıyla kampanya başlatan kadınlar, cinayetlerin önlenmesi için iki ay boyunca sürdürecekleri kampanya boyunca İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı kanun ve toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapacak.

“Bir kişi daha eksilmeye, her gün cinayet haberi okumaya tahammülümüz kalmadı” diyen platformdan şu çağrı yapıldı:

“Öldürülen binlerce kadından 100’ünün hikâyesini anlatmak, onları sadece öldürüldükleri gün değil oraya varana kadar günlerce, aylarca, yıllarca şiddetle baş başa bırakan ve hayatta kalmak için sosyal medyadan sesini duyurmak zorunda bırakan sisteme isyan etmek için…

Sayıların ardındaki kadınları, cinayetlerin ardındaki hayatları, yasalar uygulansa, faillerin sırtları sıvazlanmasa, “karı-koca arasına girilmez” denmese önlenebilecek #erkekşiddeti’ni görünür kılmak için…

Sadece yaşamak için değil, şiddetten uzak, eşit ve özgür yaşamak için…

Biz kadınlar bir araya geliyoruz.”

Kampanyanın ilk eylemi bugün saat 14.00’de Kadıköy, Eminönü İskelesi’nde gerçekleştirilecek. İskele önünde bir “Kadın Cinayetleri Açıkhava Müzesi” kurulacak. Akşam saat 20.00’de de İstanbul’un pek çok mahallesi ve farklı şehirlerde, bulundukları her yerde 5 dakika boyunca ‘ses çıkarılacak’.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.