TürkiyeEditörün SeçtikleriManşet

Bir kayıp KHK’li daha Ankara Emniyeti’nde çıktı

0

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Şubat 2019’da ortadan ‘kaybolan’ ve 271 gündür haber alınamayan Gökhan Türkmen’in karakolda olduğu öğrenildi. Antalya polisi, Gökhan Türkmen’in Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde olduğunu, eşi Zehra Türkmen’e telefonla bildirdi. Eşini görüp göremeyeceğini soran Zehra Türkmen’e, “Ankara’ya götürülüyor. Ankara’ya gidin” denildi.

Telefon konuşmasından sonra Kayseri’den Ankara’ya giden Zehra Türkmen, sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı: “Dün akşam Antalya Emniyeti aradığında, ‘Eşiniz Ankara‘ya götürülüyor’ demişti. Ben de ilk otobüsle Ankara’ya geçmiştim. Şimdi de hâlâ Antalya’da olduğunu söylemişler eşimin ailesine. Ankara’dan gelen ekibe teslim edeceğiz, onlar gün içinde Ankara’ya götürecek demişler.”

Bir kişiden hala haber yok

Haklarında ‘FETÖ’ soruşturması yürütülen ve KHK ile işlerinden ihraç edilen altı kişi Şubat 2019’da benzer şekilde ortadan kaybolmuştu. Beş kişinin nerede olduğu son üç ay içersinde belli olmuştu. Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Salim Zeybek 12 günlük gözaltıyı takip eden savcılık sorgularının ardından tutuklanmıştı. Tutuklamaların gerekçesi açıklanmazken, söz konusu dört kişinin de sorgularında avukatlara erişimin engellendiği belirtilmişti. Mustafa Yılmaz’ın da 22 Ekim’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında olduğu ortaya çıkmıştı.

Siyah transporter ile kaçırıldıkları belirtilen bu kişilerin aylarca işkence gördükten sonra polise teslim edildiği de iddia ediliyor. Bu kişilerin, avukat istememesi, yaşadıklarını anlatmaması ve şikâyetçi olmaması da büyük baskı altında olmalarına bağlanıyor. Kayıp altı kişiden Yusuf Bilge Tunç’tan ise halen bir haber yok.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.