ManşetTürkiye

Resmi Gazete’de yayımlandı: TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi, atamalar yapıldı

0

Resmi Gazete‘de yayımlanan karara göre, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu‘nun (TRT) yönetim yapısında değişikliğe gidildi ve yeni atamalar yapıldı.

Kararda, TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü görevlerinin ayrıldığı belirtilirken, TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da dokuz kişiye çıkarıldı.

Yeni atamalar

Karara göre, önceki yönetmelikte “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü görevleri ayrıldı. Artık, Yönetim Kurulu Başkanlığı karar organı, Genel Müdürlük ise icra organı olarak faaliyet yürütecek.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren‘in de görev süresi dolmuştu. Eren’in yerine, Mehmet Zahid Sobacı TRT Genel Müdürü, Ahmet Albayrak da TRT Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

Yönetim Kurulu üye sayısı dokuz oldu

TRT Yönetim Kurulu üye sayısı yediden dokuza çıkarıldı. Yapılan atamalarda Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, TRT’nin yönetim kurulu üyeliğine getirildi. TRT’nin yeni yönetim kurulu üyelerinin isimleri şöyle:

“Ahmet Albayrak, Mehmet Zahid Sobacı, Atakan Yılmaz, Hilal Kaplan Öğüt, Meryem İlayda Atlas Çetin, Mücahid Eker, Oğuz Göksu, Oğuzhan Bilgin, Veysel Kurt.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.