ManşetTürkiye

Bir dakikada Türkiye – 13 Aralık 2013

0

Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük’e tahliye kararı

Oda Tv davasında tutuklu Avcı ve Küçük için mahkeme tahliye kararı aldı, böylelikle Oda Tv davasında tutuklu sanık kalmadı. Avcı Devrim Karargahı davası, Küçük ise Ergenekon davasından tutuklu olduğu için tutukluluk halleri devam edecek.

Taylan Kulaçoğlu serbest

RedHack üyesi olduğu iddiasıyla 29 Kasım’da tutuklanan Kulaçoğlu avukatlarının savcılığa yaptığı itiraz üzerine serbest bırakıldı. Kulaçoğlu daha önce aynı iddia ile 22 Kasım’da da gözaltına alınmıştı.

Asgari ücret enflasyona yeniliyor

Hürriyet’ten Aysel Alp’in haberine göre 5 milyon asgari ücretli işçi son 7 yıldır enflasyona yeniliyor. 2014 yılı maaş artışı için Türk-İş ve Hükümet’in yapacağı görüşmelerde Türk-İş en düşük memur maaşı olan 1600 lira talep ederken Hükümet 3+3 hedefliyor. 3+3 olursa 804 lira olan asgari 1 Ocak’ta 828 lira, 1 Temmuz’da 853 lira olacak.

Geçmiş yıllarda asgari ücretin artışı “hedeflenen enflasyon”un yüzde 1 ila 2 üzerinde verildi. Ancak hedeflenen enflasyon 2006 yılından beri hep hedeflerin üzerinde gerçekleştiği için asgari ücretlere yapılan zamlar enflasyonun altında kaldı. 2013’te yüzde 5.3 ile hedeflenen enflasyona karşılık asgari ücret artışı yüzde 4.3 oldu. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 7’yi aşması bekleniyor.

Deniz gözlüğü, baret, gaz maskesine duruşmasız beraat

Bianet’in haberine göre 12 Haziran’da yanlarında deniz gözlüğü, baret ve gaz maskesi ile yakalanan 23 kişiye dava bile açılmadan beraat karalı verildi. Savcılık iddianamesinde “şüphelilerin deniz gözlüğü ve gaz maskeleriyle Taksim’de bulunan bir havuza yüzmek amacıyla gelmedikleri, amaçlarının olay çıkarmak, çatışmak olduğunu” yazdı. Hakim ise suç unsuru bulunmadığından duruşmaya gerek görmeden beraat kararını verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.