ManşetTürkiye

Binler Ankara’da Hrant Dink için yürüdü

0

Hrant Dink’in öldürülmesinin 5. yılı ve 17 Ocak’ta çıkan mahkeme kararı Ankara’da yürüyüşle protesto edildi. -10 dereceye ulaşan soğukta yapılan yürüyüş Birgün Gazetesi önünden Sakarya Meydanı’na kadar sürdü.

Burada Birgün yazarı Doğan Tılıç ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı konuşma yaptı. Ardından da kısa bir müzik dinletisi gerçekleşti.

Yürüyüş sırasında ve Sakarya Meydanı’nda sıklıkla, “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeniyiz” ve “Katil Devlet Hesap Verecek” sloganları atılırken, Doğan Tılıç konuşmasında “Malum mahkeme kararından bu yana herkes konuştu. Hrant ile ilgili Cumhurbaşkanı konuştu, Başbakan konuştu, hatta 5 yıl önce örgüt yok diyen mahkeme başkanı konuştu. Hrant bu ülke için bir şanstı. Özgür, eşit ve kardeşçe yaşanabilir bir Türkiye için şanstı. Ta ki faşist bir örgüt bunu kırana kadar.” diye konuştu.

Daha sonra Mehmet Soğancı’nın okuduğu ortak açıklama bir kere de Kürtçe olarak okundu. Konuşmaların ardından Ermenice ve Türkçe şarkılar seslendirilirken, Dink için Ermenice olarak ‘Sarı Gelin’ türküsü de söylendi.

Bu protesto sürerken, SSK İşhanı’nın diğer yakasında ise Dur De’nin eylemi vardı. Burada da yaklaşık 30 kişi bir açıklama yapıp, Yüksel Caddesi’ne yürüdü.

İlk Fotoğraf: Mehmet Atakan (Twitter)

İkinci Fotoğraf: Esra Polat

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.