ManşetGündemTürkiye

Bingöl’de 5.8 büyüklüğünde deprem

0

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde dün 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Akşam saat 17.24’te meydana gelen depremde bir kişi hayatını kaybetti. Dünden bu yana meydana gelen 88 artçı sarsıntının ardından bu sabah da 09.51’de 5,6 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiği bildirildi. .

Kandilli Rasathanesi depremin beş kilometre derinlikte gerçekleştiğini ve depremin ardından dün 3.5 ve 4.6 büyüklüğünde 90’a yakın artçı sallantı kaydedildiğini açıkladı. 17.34’te gerçekleşen 4.6’lık depremden dört dakika önce ise 3.5’lik bir artçı sarsıntı gerçekleşti. Bu sabah ise 5.6 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi.  

Deprem Erzurum, Trabzon, Erzincan, Kars, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ ve Malatya’da da hissedildi.

Gözetleme kuleleri çöktü, on ev yıkıldı

Bingöl Valisi Kadir Ekinci’nin açıklamalarına göre depremde, Karlıova’ya bağlı Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çöktü, Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde de on ev yıkıldı.

Valilik göçük altında kalan biri çocuk yedi kişinin kurtarıldığını ve hastaneye sevk edildiğini kaydetti.

‘Bölgede çok fazla fay parçacığı var’

Depremin ardından açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bölgenin Doğu Anadolu Fay Hattı ile Kuzey Anadolu Fay Hattı‘nın kesişim noktasında olduğuna dikkat çekti ve bölgedeki depremlerin sürpriz olmadığını vurguladı:

Tarihi fay olarak adlandırdığımız, ana fayı kesen faylardan bir tanesi. Artçılar o bölgelerde yoğunlaşıyor. (…) Çok fazla fay parçacığı var. Dolayısıyla o fayların enerji biriktirdiği zaman, belirli bir enerji toplandıktan sonra kırılması çok doğal.

Özener bölgedeki depremleri izlemeye devam edeceklerini söyledi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.