Doğa MücadelesiKentManşet

Beykoz Çayırı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesine İmamoğlu’ndan veto

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin AKP ve MHP oylarıyla İstanbul‘da yer alan asırlık Beykoz Çayırı‘nın Millet Bahçesi’ne çevirme kararına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘ndan veto geldi.

Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan plan değişikliği teklifi ile Beykoz Çayırı planlara ‘Millet Bahçesi’ olarak işlenmişti. Çayıra; millet kıraathanesi, sanat atölyeleri, çay bahçesi, okçuluk ve tenis gibi spor alanları, cami, mescit, büfe, idari tesis, otobüs-teleferik hattı istasyonu, emsale dahil olmamak üzere zemin altı otopark yapılmasının önü açıldı.

Yapılarda yükseklik ise 4.50 metreden 6.50 metreye, inşaat hakkı da 0.02’den 0.05’e çıkarılmıştı. Beykoz Çevre Dayanışması kararın ardından Beykoz Çayırı’nda projeye karşı nöbet başlattı.

Veto kararını Sataloğlu duyurdu

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; CHP’li İBB ve Beykoz Belediye Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, tepki çeken kararın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edildiğini açıkladı.

Sataloğlu sosyal medya hesabından “Beykoz çayırının millet bahçesine dönüştürülmesi hakkında AKP ve MHP oylarıyla oy çokluğu ile alınan İBB Meclis kararı İBB Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu tarafından yeniden görüşülmek üzere veto edilmiştir. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

Fotoğraf: Beykoz Çevre Dayanışması

Ne olacak?

İmamoğlu’nun veto ettiği kararın ekim ayı meclis oturumları sırasında gündeme alınarak tekrar oya sunulması bekleniyor. Çoğunluktaki AKP-MHP grubu kararda ısrar eder oyunu değiştirmezse karar kesinleşecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kararın kesinleşmesinin ardından iptali için yargıya başvurma hakkı bulunuyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.