31 Mart yerel seçimleriHayvan HaklarıManşet

Sokaktaki hayvanlar için pazar günü İstanbul Beykoz’da eylem çağrısı

0
Sokaktaki hayvanlar

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, yerel seçimler öncesinde yeniden hedef tahtasına konulan sokakta yaşayan hayvanlar için Beykoz‘da bir kez daha bir araya gelecek.

İstanbul’un farklı ilçelerinde düzenledikleri eylemlere bu hafta sonu da devam edeceklerini açıklayan inisiyatif  “canavarlaştırılan, resmî seçim propagandası haline getirilen ve yaşam hakları yok sayılan sokaktaki hayvanlar için 18 Şubat Pazar günü saat 14:00’te İstanbul – Kavacık Boğaziçi Sineması önünde yapacakları eyleme bütün İstanbulluları davet etti.

Yapılan çağrıda, “Yaşam hakkı” gibi en temel hakkın korunmadığı, katillerin yatarı olmayan göstermelik hapis cezalarıyla aramızda salıverildiği bu süregelen adaletsizliğe sessiz kalmıyoruz! Bir asansörde tekmelenerek öldürülen Eros için, yakılarak öldürülen Şila için, Konya Belediyesi Bakımevi’nde kürekle kafasına vurularak öldürülen, barınaklarda işkenceyle canı hiçe sayılan, dağ başlarına atılarak ölüme terkedilen tüm canlar için bir aradayız” denildi.

Hayvan düşmanı partilere oy yok

Yürürlükteki 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6. maddesini ihlal ederek yasadışı söylemler geliştiren, sokakta yaşayan hayvanların kitleler halinde toplatılıp öldürülmesini ve/veya ömür boyu hapsedilmesini seçim vaadi olarak sunan siyasilere hep birlikte sesleneceklerini belirten aktivistler, şunları ifade etti:

“Artık nefret kültürüyle beslenen ve insanı hayvana düşmanlaştıran rant peşindeki siyasilere oy vermeyeceğimizi haykıracak, barış odaklı ve hak temelli çözümler üreterek bütüncül toplumsal adalet için çabalayan, doğaya ve yaşam hakkına duyarlı adaylar görmek istediğimizi yüksek sesle dile getireceğiz. “

Hak aktivistleri bütün İstanbulluları, sokakta yaşayan patili hemşehrileriyle dayanışmaya çağırdı.

TARİH: 18.02.2024 Pazar
SAAT: 14:00
YER: Kavacık Boğaziçi Sineması Önü / Beykoz, İstanbul
Konum: https://maps.app.goo.gl/McpoYJLAUnv18Cuz9

You may also like

Comments

Comments are closed.