Spor

Beşiktaş’a zorlu rakipler

0

Beşiktaş’ın Avrupa Ligi 2. turundaki muhtemel rakiplerinden 10’u belli oldu. Rakipler arasında 3 Rus takımının yer alması göze çarpıyor.

Türkiye’nin Avrupa’daki tek temsilcisi Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 2. turundaki rakipleri 17 Aralık cuma günü çekilecek kurayla belli olacak.

Son maçlar öncesi L Grubu’nu 2. sırada bitirmeyi garantileyen Beşiktaş, İsviçre’de yapılacak kura çekimini beklemeye başlarken, siyah-beyazlıların muhtemel rakipleri de netleşiyor.

Statü gereği 2. turda UEFA gruplarını ilk sırada bitiren veya Şampiyonlar Ligi’nden gelen en iyi 4 üçüncü ile eşleşecek temsilcimizin şu ana kadar muhtemel 10 rakibi belirlendi.

Şampiyonlar Ligi’nde son maçların tamamlanmasıyla Braga, Spartak Moskova, Ajax ve Rubin Kazan’a attığı gol sayısıyla üstünlük kuran Twente, en iyi üçüncüler olarak kura çekimine 1. torbadan girecekler. Bu 4 takımla birlikte Avrupa Ligi gruplarını lider bitirmeyi garantileyen Bayer Leverkusen, Sporting Lizbon, CSKA Moskova, Zenit, Stuttgart ve Liverpool da siyah-beyazlıların eşleşebileceği takımlar…

Beşiktaş, kengi grubunu lider bitiren Porto ile statü gereği bir üst turda eşleşemeyecek. Avrupa Ligi ‘ndeki son maçlar öncesi gruplarını lider bitirmeye en yakın takımlar ise Manchester City, Villarreal, Dinamo Kiev, PSV Eindhoven ve Paris Saint Germain…

17 Aralık’taki kurada 2. tur ve elemesi halinde 3. turdaki rakipleri belli olacak Beşiktaş, 17-24 Şubat tarihlerinde oynanacak 2. tur maçlarından ilkini kendi sahasında oynayacak. (Ntvspor)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.