Spor

Beşiktaş İsrail’de tur arayacak

0

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E Grubu beşinci maçında yarın deplasmanda İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv ile karşılaşacak. Siyah-beyazlılar bu maçtan galip gelirse Dinamo Kiev – Stoke City müsabakanın sonucuna göre tur atlayabilir.

Tel Aviv’deki Bloomfield Stadı’nda saat 22.05’te başlayacak karşılaşmayı, Belçika Futbol Federasyonu’ndan Serge Gumienny yönetecek.

Karşılaşmada, Gumienny’in yardımcılıklarını Mark Simons ve Frank Bleyen yapacak. İlave yardımcı hakemlik görevini Luc Wouters ve Alexandre Boucaut’ın yapacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sebastien Delferiere.

Siyah-beyazlılar, Maccabi Tel Aviv ile İstanbul’da yaptıkları ilk maçı 5-1 kazanmıştı. Fiyapı İnönü Stadı’ndaki karşılaşmada Beşiktaş’ın gollerini Almeida (2), Aurelio, Egemen ve Edu kaydetmişti.

Bir maç kala turu geçebilir
Beşiktaş’ın, Maccabi Tel Aviv karşısında kazanması, en yakın rakibi Dinamo Kiev’in ise lider Stoke City ile deplasmanda yaptığı maçı kaybetmesi durumunda siyah-beyazlılar, bitime 1 maç kala 2. tura çıkmayı garantileyecek.

Yaptığı 4 maç sonunda 6 puanı bulunan Beşiktaş, İsrail deplasmanında kazanması durumunda puanını 9’a çıkaracak. 5 puanı bulunan Dinamo Kiev’in İngiltere deplasmanında kaybetmesi halinde, aradaki fark 4’e çıkacak ve ”Kara Kartallar” 2. sırada yer almayı garantileyip, 2. tura adını yazdıracak.

Beşiktaş’ın kaybetmesi veya berabere kalması durumunda ise gruptan çıkıp çıkmayacağı son maçların ardından belli olacak.

Grubun son haftasında Beşiktaş İstanbul’da Stoke City’yi, Dinamo Kiev ise evinde Maccabi Tel Aviv’i konuk edecek.

Sivok ceza sınırında
Beşiktaş’ın Çek futbolcusu Tomas Sivok, sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi’nde toplam 2 sarı kartı bulunan Sivok, Maccabi Tel Aviv maçında da sarı kart görmesi durumunda, son hafta Stoke City ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.

Bu arada, Maccabi Tel Aviv’de de Yoav Ziv, cezası nedeniyle yarınki karşılaşmada oynayamayacak.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.