Spor

Beşiktaş grubun zirvesinde

0

UEFA Avrupa Ligi son hafta mücadelesinde Stoke City’yi ağırlayan Beşiktaş karşılaşmadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı ve E Grubu’nu zirvede tamamladı.

Hafta sonunda İstanbul BB ile berabere kalıp hayal kırıklığı yaratan Beşiktaş Avrupa Ligi’nde bir üst tura çıkmak için Stoke City’yi Fiyapı İnönü Stadyumu’nda ağırladı. Kara Kartallar’a mücadelede bir beraberlik yetecekti ancak hedef grubu lider bitirmekti. Beşiktaş E Grubu’nu ilk sırada bitirirse Şampiyonlar Ligi’nden gelecek olan takımlarla eşleşmeyecekti. Olası bir mağlubiyet halinde Dinamo Kiev-Maccabi Tel Aviv maçının sonucuna göre siyah-beyazlıların elenme ihtimali de bulunuyordu.

Stoke City ise gruptan çıkmayı garantilemişti. Ligde Tottenham karşısında ilk 11’de yer alan hiçbir oyuncu İstanbul’a getirilmemiş sadece 15 kişilik bir kadroyla gelmişlerdi. Alınacak bir beraberlik onlar için liderlik demekti.

Karşılaşmaya ise Beşiktaş tam da istedği gibi başladı. Almeida ve Holosko mnaçın başında istekli görüntüsüyle dikkat çekerken ilk tehlikeli pozisyon ise 11. dakikada yakalanıyordu. Ernst’in harika şutunda Begovic çok başarılıydı. Ancak 16. dakikada Stoke gerekli uyarıyı verdi siyah-beyazlılara. Jones’un pasında Jerome kaleciyle karşı karşıya kaldı. Rüştü açıyı çok iyi kapadı ve topu kornere çeldi.

Oyunun kontrolü Beşiktaş’taydı fakat 29. dakikada Stoke golü bulan taraf oldu. Fuller’in ceza sahası dışından şutunda Egemen’e çarpan top Rüştü’yü yanıltıp ağlarla buluştu. Golden bir dakika sonra ise Rüştü’nün vurduğu top Fuller’e çarparak direkten geri geldi.

Bu pozisyonlardan sonra da Beşiktaş’ın temposu düştü ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya yine daha istekli başlayan taraf Beşiktaş’tı. 57. dakikada maçın rengi tamamen değişti. Almedia savunma arasına girdi. Ceza sahasın içinde yerde kaldı. Penaltı düdüğünün üstüne bir de Upson’a kırmızı kart çıktı. Topun başına geçen Manuel Fernandes topla kaleciyi ayrı köşelere yolladı ve skoru eşitledi.

Golden sonra oyunun kontrolü tamamen Beşiktaş’a geçti. Atılacak bir gol siyah-beyazlıları liderliğe taşıyacaktı. 75. dakikada sahneye Mustafa Pektemek çıktı. Fernandes’in kornerinde uçarak harika bir kafa vuruşu yapan Pektemek takımını öne geçirdi. 83. dakikada bu sefer uzun süredir forma giyemeyen Edu sol çaprazdan inanılmaz vuruşuyla farkı ikiye taşıdı.

Kalan dakikalar gol getirmeyince Beşiktaş sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş grubu 12 puanla lider olarak tamamlarken Stoke City ise 11 puanla ikinci oldu.

Grubun diğer maçında Dinamo Kiev 9 kişi kaldığı maçta Maccabi Tel Aviv ile 3-3 berabere kaldı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.