Eğitimİfade ÖzgürlüğüManşet

Beş ay sonra savunma istendi: Can Candan, Erkan Baş paylaşımı yüzünden Boğaziçi’nden uzaklaştırılmış

0
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin görevden aldığı akademisyen Can Candan, kendisine açılan soruşturma nedeninin TİP Genel Başkanı Erkan Baş‘ın tweetini alıntılayarak paylaşması olduğunu söyledi.

Üniversiteye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla 1 Ocak’ta Melih Bulu’nun atanmasının ardından ‘kayyım rektör’ eleştirileri yükselmiş, özerk yönetim için yapılan eylemlerde 500’den fazla öğrenci gözaltına alınmıştı. Yine Erdoğan’ın kararıyla görevden alınan Bulu’nun yerine Prof. Dr. Naci İnci önce vekaleten sonra da asaleten atandı.

İnci vekaleten atandığı dönemde, sinema ve belgesel alanında dersler veren akademisyen Can Candan’ın görevine son vermiş, Candan kampüse de alınmamıştı.

Beş ay sonra yazı gönderildi

Görevden alınmasından beş ay sonra Boğaziçi Rektörlüğü, Candan’a kendini savunması için bir yazı gönderdi. Yazının ayrıntılarını sosyal medya hesabından paylaşan Candan, rektörlüğün 29 Aralık’ta kendisini savunmaya çağırdığını duyurdu.

Candan savunma çağrılmasıyla ilgili şunları yazdı: “Bu yazıyla 29 Aralık günü beni ilk defa soruşturmaya davet ediyorlar. Beş buçuk ay önce yürütmedikleri, sonuçlandırmadıkları ama haksız, hukuksuz olarak görevden alınma sebebim olarak gösterdikleri soruşturmayı şimdi yürütmeye çalışıyorlar. Neden mi? Çünkü açtığım dava sürecinde üst mahkeme nerede soruşturma belgeleri dedi”

Candan kendisine gönderilen yazıda görevden alınma sebebinin Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş‘ın sözlerini paylaşması olduğunu söyledi:

“Madem soruşturma yapmadınız, nasıl görevden alınma sebebi olarak yürütmediğiniz, sonuçlandırmadığınız soruşturmayı kullanır, beni ve öğrencilerimi mağdur edersiniz? Peki, soruşturmaya sebep gösterdiğiniz paylaşıma ne demeli? Bir haber portalında çıkan ve alıntıladığım (bana ait olmayan) sözleri tırnak içine alarak Twitter’da paylaşmam… Erkan Başkan söylediklerini bir haber portalından alıntıladım bak neler oldu

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.