Türkiye

Berkin’i 275 polisten hangisi vurdu?

0

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Berkin Elvan’ı hangi polisin gaz tüfeğiyle vurduğunu araştıran Savcı Faruk Bildirici’ye olay tarihinde görevli olan 1065 çevik kuvvet polisinin adını verdi. Bu rakamdan, olay yerinde görevli olanların sayısı ise 275.

polbuyuk

Kask numaraları verilmedi 

Emniyet’in gönderdiği isimler arasında, olayla ilgisi bulunmayan Eğitim Büro Amirliği’nde görevli polislerin listesi de var.

Bianet‘in haberine göre, Emniyet, adını verdiği personelinin kask numaralarını da savcılığa belirmedi. Emniyet’in savcılığa gönderdiği yazıda, bu polislerden hangilerinin gaz tüfeği kullanma görevini yürüttüğü de belirsiz.

Avukat Evrim Deniz Karatana, bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na tekrar dilekçe vererek eksik bilgilerin tekrar Emniyet’e sorulmasını talep etti. Dilekçede, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden olay günü olay saatinde, Elvan’ın vurulduğu Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Eren Sokak’ta görev yapan polislerin kask numaralarının verilmesi talebi yer aldı.

TİB yoluyla yer tespiti

Avukat Karatana, bugüne dek ifade veren 21 polis de dahil, şüpheli görülen tüm polislerin ve amirlerinin cep telefonlarının tespitini istedi. Bu şekilde, hangi polisin Elvan’ın vurulduğu 16 Haziran sabahı nerede olduğuna dair Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yazı yazılarak yer tespiti yapılmasını talep etti.

İsim listesi bir kere daha talep edildi

Avukat Karatana, Berkin Elvan’ın vurulduğu 16 Haziran 2013’ten bu yana savcılığa verilmesini talep ettikleri isim listesinin, bir kez daha dosyaya konmasını istedi:

“Olay yerinde olay saatinde bulunma ihtimali olan çeşitli unvan ve teçhizattaki (başkomiser, komiser, komiser yardımcısı, polis memuru) kişilerden, gaz tüfeği (ZET) eğitimi almış olanların, eğitim almamışsa bile bu silah kullandırılanların ve bu silahın ateşlenmesi talimatını veren, silahlı personeli sevk ve idare eden birim amirlerinin tespit edilmesi gerekmektedir.”

(Yeşil Gazete)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.