İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Berkin Elvan soruşturmasını haberleştirdikleri için yargılanan gazeteciler beraat etti

0
Fotoğraf: MLSA

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle, uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın soruşturulmasıyla ilgili yaptıkları haberler nedeniyle gazeteci Canan Coşkun, Ali Açar ve Can Uğur “terörle mücadelede görev almış kamu görevlisini hedef göstermekten” yargılanıyordu. Üç gazeteci, bugün görülen mahkemede beraat etti.

Canan Coşkun ve Ali Açar 11 Mart 2016’da Cumhuriyet Gazetesi‘nde yayımlanan “Berkin Elvan’ı Vurduğu İddia Edilen Polis Görev Yerini Hatırlamadı” haberleri nedeniyle, Can Uğur ise BirGün’ün internet sitesindeki “Berkin Soruşturmasındaki Gizlilik Kararının Sebebi: Katilin İtibarı Zedelenmesin” başlıklı haberi nedeniyle yargılanıyordu.

‘Suç işlemedim, haber yaptım’

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın altıncı ve karar duruşmasında Canan Coşkun’la avukatlar Abbas Yalçın, Tolgay Güvercin ve Damla Çamlıtepe hazır bulunurken, Can Uğur ve Ali Açar ise duruşmaya katılmadı. Duruşmayı gazeteciler ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da takip etti.

Savunmasını yapan Canan Coşkun, Berkin Elvan soruşturmasını başından beri takip ettiğini ve haberleştirdiğini söyledi.

Coşkun, haberin fikri takibin bir parçası olduğunu belirterek, “Avukatların açıklamasının ardından şüpheli polisin ifadesine dosyadan baktım. İsmini açık bir şekilde yazmayarak haberleştirdim. Hedef gösterme kastım yoktu. Suç işlemedim, haber yaptım” dedi.

Coşkun’un avukatı Abbas Yalçın, soruşturmanın haberleştirmesinin suç olmadığını belirterek, müvekkilinin beraatını istedi. İddia makamı, mütalaasında ceza talep etti.

Savunmaların ardından kararını açıklayan Mahkeme, “eylemin yasada suç olarak tanımlanmamasından ötürü” tüm sanıkların beraatına karar verdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.