ManşetTürkiye

Berkin ameliyattan çıktı, durumu iyi

0

İstanbul Okmeydanın’da bulunan evinden 16 Haziran 2013 günü ekmek almak üzere çıktığı sırada polisin nişan alarak attığı gaz bombasıyla başından vurulan ve 150 günü aşkın süredir yoğun bakımda olan 14 yaşındaki Berkin Elvan bu sabah dördüncü kez ameliyata alındı.

Ameliyatın ardından Berkin Elvan adına açılan sosyal medya hesabından, “Berkin Elvan ameliyattan çıktı. Yoğun bakıma alındı. Şant denilen bu operasyon 2 saat sürdü ve başarılı şekilde tamamlandı. Berkin iyi” açıklaması yapıldı.

Elvan, polis saldırısının olduğu gün iki operasyon geçirmişti. 16 Haziran tarihinden beri uyutulan Berkin Elvan, 8 Kasım tarihinde de yaklaşık bir saat süren başka bir operasyon geçirdi ve dün (12 Kasım) yeniden çekilen tomografi sonuçlarına göre bu sabah tekrar ameliyata alınması kararlaştırıldı.

İstanbul Okmeydanı’nda Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde polis saldırısında başının arkasından yaralanan Elvan hastaneye kalbi durmuş olarak getirilmişti. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan Elvan beyin kanaması geçirdi.  Avukat Evrim Deniz Karatana, hastanedeki polisin Elvan’ın giysilerine el koyduğunu, delil niteliği taşıyan giysileri geri almak için çabaladıklarını belirtti. Giysiler Elvan ailesine geri verildi.  Avukat Karatana suç duyurusunda, polislerin “işkence ve insan öldürmeye teşebbüs suçu işlediğini, bu suçlamalarla  soruşturma yürütülmesi gerektiği” belirtmişti. 25 Haziran’da yapılan suç duyurusunu işleme koyan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu suçlamayı dikkate almadı.

Savcılık, suçlamayı Türk Ceza Kanunu’nun 256/1. maddesi uyarınca “zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması” olarak değiştirdi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.