Kültür-Sanat

‘Benim Çocuğum’ Ankara’da

0

Yönetmen Can Candan’ın kamerasından, anne-babaların anlatımıyla, lezbiyen, gey, biseksüel ve trans çocuklarının hikayelerini dinlediğimiz belgesel yapım “Benim Çocuğum” 15-16-17-18 Temmuz tarihlerinde Ankara seyircisiyle buluşuyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında 16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, festivalin “Pembesiz Mavisiz” bölümünde de gösterilen film, bu akşam ve yarın akşam 21.25’te Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda izlenebilecek.

Çocuğunuz size eşcinsel, biseksüel veya trans olduğunu açıklarsa ne olur?

“BENİM ÇOCUĞUM” çocukları LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireyler olan Türkiyeli bir grup anne ve babaya odaklanarak, bu cesur ve ilham veren ebeveynlerin hikayelerini seyirciye taşıyan uzun metraj bir belgesel. Bu belgeselde, muhafazakar, homofobik ve transfobik bir toplumda bir yandan ebeveyn ve aile, bir yandan da aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlayan yedi ebeveynin kendi deneyimlerini en içten şekilde seyirciye aktarmalarına tanıklık ediyoruz. Çocuklarını olduğu gibi kabul etmenin zorlu yolunu katetmekle kalmayan bu ebeveynler, daha da ileri giderek, deneyimlerini diğer LGBT aileleri ve toplumla paylaşıyorlar.

“Koskoca dünyaya benim çocuğumu sığdıramadılar.”

‘Benim Çocuğum’ bizi Türkiye’de beş farklı eve götürüyor. Anne-babaların gözünden, lezbiyen, gey, biseksüel ve trans çocuklarının hikayelerini dinliyoruz. Hikayeler; inkar, travma, çaresizlik, korku, utanma, kabullenme ve yeniden doğma gibi temalarda ortaklaşıyor. Bir anne çocuğuna zarar gelecek mi diye endişelenirken, bir diğeri trans kızına aldığı ilk sutyeni hatırlıyor. Bir büyükannenin “Bu iş Allah’tan mı?” diye soruşu var, Allah’tan olanı kabul etmeye hazır. Homofobik ve transfobik bir toplumda çocuklarını olduğu gibi kabul edebilmekle kalmayan bu ebeveynler, deneyimlerini paylaşırken, aktivist olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlıyorlar. Gücünü anne babaların sevgisinden alan belgesel, homofobinin ve transfobinin karşısına çıkabilecek en güçlü, en sağlam direnişin sade ve içten bir anlatımı.

Ayrıntılı bilgi için: www.benimcocugumbelgeseli.com

“BENİM ÇOCUĞUM” film gösterimi
Kızılay Büyülü Fener Sineması/ Ankara
15-16-17-18 Temmuz
Saat: 21:25

 

You may also like

Comments

Comments are closed.