YerelDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Belediye’den çam ağaçlarının kesilmesine açıklama: Ağaçlar kaçaktı

0
Fotoğraf: Nevre Uckac /DHA

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan Mahallesi’nde bulunan 30’ar yıllık 15 ağaç ‘yol genişletme çalışması’ gerekçe gösterilerek dozer ile kökünden söküldü.

DHA’nın aktardığına göre Fatih Caddesi üzerinde bulunan ağaçları kesmek için gelen CHP’li Karaburun Belediyesi ekipleri ile kepçeleri gören mahalleli, kesime engel olmak istedi. Kepçelerle yıkılan yol kenarındaki ağaçlar, belediyeye ait kamyonlara yüklenerek götürüldü.

Fotoğraf: Nevra Uckac /DHA

‘Başka yere dikemiyorlar’

Vatandaşlar, yaşanan ağaç katliamının görüntülerini cep telefonu kamerasıyla kaydedip, sosyal medyada paylaştı. Görüntüleri çeken ve ağaçlarla birlikte büyüdüğünü belirten Didem Aybak, “Savcılığa gittim, en azından durdurma kararı çıkarırım diye, o sırada hiçbir şekilde beklemeyip, sadece yolu bir metre genişletmek için burada, çam ağaçlarını kestiler. Bunlar başka yere de dikilemiyorlar” dedi.

Fotoğraf: DHA

Erdoğan: Ağaçlar kaçaktı

Sosyal medyada konuyla ilgili açıklama yapan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan ise kepçelerle kaldırılan 30 yıllık çam ağaçlarının kaçak olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Sosyal medya üzerinden bana ve belediyemizin sosyal medya hesaplarına ulaşan açıklama taleplerine de cevap verme ihtiyacı hissediyorum. Bugün bir bölümünü kaldırılmak zorunda kaldığımız ağaçlar, belediyemiz ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından değil, bölgede ikamet etmekte olan vatandaşlarımız tarafından izinsiz olarak dikildi. Bahse konu cadde bir ağaçlandırma alanı değildir. İmar planlarında 25 metre genişliğindeki Yol, cadde üzerindeki site sakinleri tarafından izinsiz ve usulsüz olarak ağaçlandırarak daraltılmış ve yol 4 ila 5 metre arasına inmiştir” dedi.

 

 

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.