ManşetMedya-İnternet

BBC’den bir günlük grev açıklaması

0

BBC çalışanları işten çıkarmalara karşı uyarı amacıyla 18 Şubat Pazartesi günü bir günlük grev yapıyor. Greve BBC Türkçe Servisi’nin de katılacağı açıklandı. Sosyal Medya üzerinden yapılan açıklamada BBC Türkçe de bugün sayfa güncellenmeyecek, tv programları yapılmayacak. Bina önünde de grevde olunacak. Grev ile ilgili sosyal medya üzerinden atılacak mesajlarda ise #bbcgrevde #bbcstrike hashtagleri kullanılacak.


İngiltere’de Ulusal Gazeteciler Sendikası NUJ, BBC yönetiminin işten çıkarmaları sona erdirmemesi ve kadroları kapatılanlara başka birimlerde iş olanağı yaratılmaması durumunda ülke genelinde iş bırakılacağını duyurmuş; taraflar arasında anlaşmazlık nedeniyle Cuma günü iş yavaşlatma eylemi yapılmıştı.

“NUJ’in böyle bir eyleme başvurmayı seçmesinin hayal kırıklığı yarattığını” söyleyen BBC yönetimi, haber programlarında yaşanacak aksaklıklar konusunda tahminde bulunulmayacağını belirtti.

BBC, “kaliteye öncelik verilmesini öngördüğünü” söylediği Delivering Quality First (DQF) programı çerçevesinde 2017 yılına kadar 2 bin kadroyu kapatıyor.

NUJ çalışanları da Noel tatilinden önce, DQF programıyla ilgili bir grev oylaması yapılmış; ‘grev’ ve ‘iş yavaşlatma’ eylemleri ezici çoğunlukla destek bulmuştu.

Sendika, BBC’nin İskoçya, Asian Network, Dünya Servisi ve İngiltere bürolarındaki birimlerde bazı kadroların kapatılacağını söylüyor.

(BBC, Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.