Ekolojik YaşamManşet

“Başka bir dünya mümkün” diyen 42 aktivist bu zirvede

0

Katılımı ücretsiz olan ve online takip edilebilecek Whole Earth Zirvesi 11-13 Mart tarihlerinde sıradışı isimleri bir araya getiriyor.

Gıda, iklim değişikliği, permakültür ve ekonomi gibi alanlarda öne çıkmış dünyaca ünlü 42 aktivist, sosyal girişimci, yazar ve biliminsanı, bu zirvede hikayelerini paylaşacak ve yeni bir dünya kurma yolunda ilham kaynağı olmaya çalışacak.

12 viva la revolution...

Wholeearthsummit.org sayfası üzerinden ücretsiz kaydolabileceğiniz ve internet ortamında takip edebileceğiniz zirvede bu etkinliğe özel hazırlanan sunum, konuşma ve tartışmalar yer alacak. Ancak programı Türkiye’den takip edecekleri uykusuz geceler bekliyor çünkü yayınlar 3 gün de TSİ 23:00’te başlayıp 05:00’te sona erecek. Yayınların tümünün İngilizce olacağını hatırlatmakta da fayda var.

Navdanya, 350.org, Savory Institute gibi kuruluşlarca da desteklenen organizasyondan sizin için seçtiğimiz birkaç konuşma ve konuşmacıyı aşağıda bulabilirsiniz.

Vandana Shiva kendisini tohum özgürlüğü ve gıda egemenliğine adamış bîr aktivist

Vandana Shiva kendisini tohum özgürlüğü ve gıda egemenliğine adamış bîr aktivist

1) Gıda Egemenliği – Vandana Shiva: Hint çevre aktivisti, biliminsanı Shiva, ülkemizde Sinek Sekiz Yayınevi ve BGST Yayınları tarafından yayınlanan birçok kitaba sahip. 1993 yılında “Alternatif Nobel” olarak da bilinen Right Livelihood ödülüne sahip olmuştu. Tohum özgürlüğü ve gıda egemenliği konusunda dünyanın öncü kuruluşlarından Navdanya’nın kurucularından olan Shiva’nın konuşması 11 Mart’ı 12 Mart’a bağlayan gece 00:00-00:15 saatleri arasında.

McKibben küresel iklim değişikliği karşıtı mücadelenin sembol isimlerinden

McKibben küresel iklim değişikliği karşıtı mücadelenin sembol isimlerinden

2) Enerji – Bill McKibben: 350.org sitesinin kurucusu ve iklim değişikliği tartışmalarını geniş bir kitle ile buluşturmayı başaran ilk kitaplardan olan “Doğanın Sonu” (1989) kitabının yazarı iklim değişikliği ve çevre aktivisti McKibben’ın “Enerji” başlıklı konuşması 12 Mart’ı 13 Mart’a bağlayan gece 23:00-00:00 saatleri arasında.

Savory'nin bütüncül mera yönetimi fikri devrim yaratma potansiyeli taşıyor

Savory’nin bütüncül mera yönetimi fikri devrim yaratma potansiyeli taşıyor

3) Bütünleşik Toprak Yönetimi – Alan Savory: Dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan birisi olan çölleşmeye getirdiği yeni yaklaşım ile adından söz ettiren ve ülkemizde Ormanevi Kırsalda Sürdürülebilir Gelecek Derneği ile işbirliği içinde olan Savory Institute‘un kurucusu Zimbabweli biliminsanı, konuşmasını 11 Mart’ı 12 Mart’a bağlayan gece 02:30-02:45 arasında gerçekleştirecek.

Paraya bakışımızı sorgulatan Eisenstein Occupy hareketiyle tanınmıştı

Paraya bakışımızı sorgulatan Eisenstein Occupy hareketiyle tanınmıştı

4) Dönüştürücü Liderlik – Charles Eisenstein: Geçtiğimiz yıl ülkemizde bir konuşma gerçekleştiren , alternatif ekonomi konusunda en ufuk açıcı yayınlardan birisi olan “Kutsal Ekonomi” kitabının yazarı Eisenstein Occupy Wall Street hareketinin de önde gelen isimlerinden. Konuşması 12 Mart’ı 13 Mart’a bağlayan gece 04:00-05:00 arasında.

Ülkemizde de sayıları giderek artan permakültür tasarımcılarının yakından tanıdığı bir isim Lawton

Ülkemizde de sayıları giderek artan permakültür tasarımcılarının yakından tanıdığı bir isim Lawton

5) Canlandırıcı Hareket ve Bolluk – Geoff Lawton: Permakültür dünyasının en önemli eğitmen ve uygulayıcılarından olan Lawton’ın konuşması 11 Mart’ı 12 Mart’a bağlayan gece 01:30-02:30 saatleri arasında.

Detaylı programa ve diğer tüm konuşmacılara buradan ulaşabilirsiniz.

Sizleri zirvenin çağrı metniyle bu dönüştürücü etkinliğe davet ediyoruz.

Başka bir dünyanın mümkün olduğunu tüm kalbimizle bilsek de, hayalini kurduğumuz canlandırıcı kültürü kurmak kolay değil.Arka bahçemizde, içinde bulunduğumuz toplumda, hatta kendimizde; istediğimiz dünyayı nasıl hayata geçireceğiz? Gelin ilk defa düzenlenen bu zirveye katılın ve sıradışı aktivistlerden neyin peşinde olduklarını, bu konuları neden önemli gördüklerini ve kendi hayatınızda neler yapabileceğinizi dinleyin. Daha aktif, topluluk odaklı ve etkili bir değişim öncüsü olmak için ihtiyacınız olan ilhamı ve fikirleri bulun. Bütünlüklü bir dünya bizleri çağırıyor…

You may also like

Comments

Comments are closed.