SporManşetTürkiye

Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi karşılaşmasındaki ırkçı söylem maçı erteletti

0

Paris Saint Germain (PSG) ile Medipol Başakşehir‘in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasında 4’üncü hakemin yardımcı antrenör Pierre Webo‘ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle maç askıya alındı.

Başakşehirli futbolcular, sahayı terk ederek soyunma odasına gitti. PSG oyuncuları da destek gösterdi. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, UEFA’nın aldığı kararla ırkçı söylemlerde bulunan 4’üncü hakemin görevden alındığını açıkladı.

Hakemler değiştirildi

Yaşanan olay üzerine ertelenen müsabaka bu akşam gerçekleştirilecek. Karşılaşmanın yeni hakemi ise Hollandalı Danny Makkelie oldu.

Makkelie’nin yardımcılıklarını Hollanda’dan Mario Diks ve Polonya’dan Marcin Boniek yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Polonya’dan Bartosz Frankowski olacak.

Müsabakada Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak İtalya’dan Marco Di Bello görev alacak. Di Bello’nun yardımcılığını (AVAR) ise Maurizio Mariani üstlenecek.

Neler yaşandı?

Maçın hakemi Ovidiu Hategan‘ın verdiği kararların ardından yedek kulübesi kızışırken, Başakşehir Yardımcı Antrenörü Webo’ya kırmızı kart çıktı.

Bu sırada Webo, 4’üncü hakem Coltescu tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldığını söyledi. Uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, PSG-Başakşehir maçı 14’üncü dakikada durdu.

TFF: Konunun takipçisi olacağız

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada “Irkçılık söylemi, insanlık adına asla kabul edilemez bir suç ve utançtır. Olayın yaşandığı andan itibaren TFF Başkanı Sayın Nihat Özdemir ile TFF 1’inci Başkanvekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Servet Yardımcı, ayrıca TFF yetkilileri, Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Sayın Göksel Gümüşdağ ve UEFA yetkilileri ile temasa geçmiştir” denildi.

Olayın takipçisi olacaklarını belirten Federasyon, “Bu gece yaşanan olayın takipçisi olacak, gerekli tüm soruşturmaların yapılmasında temsilcimiz Medipol Başakşehir’in yanında olacaktır Üyesi olduğumuz UEFA’nın, yıllardır sürdürdüğü ırkçılıkla mücadelesini göz önüne alarak, yaşananları titizlikle inceleyeceğine ve gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Futbol kulüplerinden destek: Yanındayız Webo

İstanbul Başakşehir hesaplarından yapılan “No to racisim” (Irkçılığa hayır) yazılı paylaşıma diğer futbol kulüplerinden de destek geldi.

Aralarında Beşiktaş JK, Galatasaray Spor Klübü, Fenerbahçe Spor Klübü ve Trabzonspor’un bulunduğu hesaplar Webo’nun yanında olduklarını ve yapılan ırkçılığı kınadıklarını söyledi.

Sosyal medyada tepki: #ırkçılığahayır

Sosyal medyada yaşanan olaya tepki gecikmedi. “No to racisim”, “Black Lives Matter”, “Webo” ve “ırkçılığahayır” etiketleri sabah saatlerine gündemin en üst sıralarında yer aldı.

Paylaşımlardan bazılarında “ırkçılığa hayır” derken ırkçı söylemin yeniden üretilmesi ise dikkat çekti.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.