ManşetTürkiyeUncategorized

Başakşehir OSB’deki yangın kontrol altında: Hiçbir önlem alınmamış

0

İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki altı katlı fabrikanın çatı katında çıkan yangına dün (13 Haziran) müdahaleler devam etti. Soğutma ve yıkım işlemleri yapılan binanın içine giren itfaiye ekipleri arama çalışması yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, bina içinde çok fazla yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı malzeme olduğu için yangının sönmesinin uzun sürdüğünü söyledi.

BirGün‘ün aktardığına göre Albayrak, dört gün süren yangına ilişkin yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yangın 60 saatte kontrol altına alındı. Bu binada da farklı iş yerleri var ve itfaiyenin rahat çalışabilmesi mümkün değil. Bina iskânsız, iş yerleri ruhsatsız. Buradaki iş yerlerinin tamamı OSB’nin sorumluluğu alanında. Biz sadece olay çıktıktan sonra yangına müdahale edebiliyoruz. Biz de uluslararası standart süreler içinde 515 personel ve 145 araçla yangına müdahale ettik.”

‘Hiçbir önlem alınmamış’

Yangının hızla yayıldığını belirten Albayrak, altı katlı binanın üç farklı zaman diliminde inşa edilip birbirine eklendiğini belirtti. Binanın her bir katının 5 bin 500 metrekare olduğunu aktaran Daire Başkanı, şunları kaydetti:

“Bina üç aşamadan oluşuyor ve bir ucundan öbür ucuna komple açık depolama sistemi yapıldığı için yangın çıktığında çok çabuk yayıldı. İtfaiyecilerimiz ilk başta içeriye giriyorlar ancak malzemelerin patlama riskini gördükten sonra şahsi güvenliklerini alabilmek adına dışarı çıkıyorlar. Binaya müdahale ediliyor. Binanın orta kısımlarına yangının tam merkezine su ve köpük ilk başta hiç sıkılamıyor. Yangın çıktığında büyümemesi için hiçbir tedbir alınmamış.”

‣ Başakşehir OGS’de çıkan yangın iki gündür sürüyor

‘Hukuki süreç başlayacak’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, bölgede incelemelerde bulundu. İmamoğlu, “Bu saatten sonra ilgili soruşturmalar ya da buradaki bir takım hukuki süreçler işleyecek. İtfaiyeyle ilgili ekstra iş birliği yapabileceğimiz hususlar var mıdır noktasında toplantımız olacak” dedi.

Öte yandan Fatih’teki İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nin öğrenci yemekhanesinin arkasındaki personelin soyunma odasında da yangın çıktı. Ölen ya da yaralananın olmadığı yangın, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.