Doğa MücadelesiGünün ManşetiManşet

Bartın, HES’çilere geçit vermedi

0

Bartın’ın Ulus ilçesinin Kumluca beldesine bağlı Uluköy’de inşa edilmek istenen Katırova Regülatörü ve HES projesi’ne ilişkin ÇED Halkın Katılımı Toplantısı köy halkının tepkisi sonucu yaptırılmadı.

Bartın Info’da yer alan habere göre Akörensöküler köyü muhtarı Şahin Başol’un iddiasına göre üç köyün içme ve kullanma suyunun yapılacak 4.5 km.’lik cebri boru nedeniyle kesilme tehlikesi var. Köy halkı Doğu Karadeniz’de nehir tipi HES’lerin dereleri kuruttuğunu, ormanları yok ettiğini ve halkı nasıl susuz bıraktığını televizyonda gördüklerini ve böyle bir HES’in yörelerinde yapılmasını istemediklerini belirttiler. Köylüler toplantı salonunun dışında bekleyerek salona girmediler ve HES’in yapılmamasını istemediklerini beyan ettiler.

 

ÇED Halkın Katılımı Toplantısına sadece bürokratların katıldığını, halkın katılımının olmadığını gören görevliler “Halkın tepkisi” nedeniyle toplantının yapılamadığını tutanağa geçirdiler. Uluköy, Zafer, Akörensöküler ve Üçsaray köy muhtarları ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da ayrı bir tutanak tutarak halkın tepkisi nedeniyle ÇED halkın katılımı toplantısının yapılamadığını bir kez daha tescilledi.

 

Toplantıya katılan Bartın Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmiş da bu HES projesine ait ÇED başvuru dosyasının usulsüz hazırlandığını ve hatta evrakta sahtecilik yapıldığını söyleyerek bu ÇED sürecinin başlatılmadan sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

(Bartin.info Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.