ManşetTürkiye

Baro Başkanı’ndan Cumhurbaşkanı’na iade-i ifade, “Eyy Cumhurbaşkanı …”

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ey baro başkanı, sende telefonla görüştün teröristlerle? Hangi neticeyi aldın? Hani senin sözün çok dinleniyordu ya, alsaydın ya bir netice” sözlerine tepki gösteren İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “Ey Cumhurbaşkanı! Türkiye’de sorun cübbelilerin ülke gündemi ile ilgili olarak konuşması değil, cübbesiz olanların ve asla giyemeyecek olanların cübbe giymeye, yargı rolüne soyunmalarıdır” dedi.

21.umit-kocasakal

 

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Baro Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘ın “Muhtarlar Toplantısı”nda kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi.

Erdoğan’ın kendisine hitap ettiği şekliyle hitap edeceğini söyleyen Kocasakal, “Ey Cumhurbaşkanı! Benim için iyi bir şey söylese zaten şaşırır ve kendimden şüphe ederdim. Kendisi her gün yaptığı açıklamalarla ülkeyi germeyi, toplumu parça parça bölerek kamplaştırmayı, kişileri ve kurumları hedef göstermeyi herhalde iyi bir şey zannediyor, ama ülkeye büyük zarar veriyor. Anayasayı, hukuku tanımıyor, kendisini her şeyin üzerinde görüyor ve zannediyor. Kartallar yüksek uçar ama çakılmaları da şiddetli olur…Sanırım kendisini halen Başbakan zannediyor. Birilerinin kendisine artık Başbakan olmadığını, ettiği yemin ışığında tarafsız olması gereken bir Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatmasında yarar bulunmaktadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhtarlar Toplantısı’nda şahsı ve avukatlarla ilgili bazı sözler söylediğini belirten Kocasakal, “Oysa öncelikle belirtmek gerekir ki, Anayasa’nın 103. maddesi uyarınca edilen tarafsızlık yemini ve 104. maddede belirtilen görev ve yetkiler karşısında, özellikle genel seçimlere gidildiği bir süreçte, muhtarlarla toplantı yapmak suretiyle ve bunu kullanarak, siyasi gündeme ilişkin taraflı değerlendirme ve siyasi propaganda yapmak, Cumhurbaşkanı’nın anayasal görev ve yetkileri arasında bulunmamaktadır. Bu durum Anayasa’ya açıkça aykırıdır” dedi.

Kocasakal, sözlerini, “Cumhurbaşkanı bu tarz konuşma ve yaklaşımları ile insanları tahrik, hukuku tahrif ve tağyir etmektedir. Ancak bilinmesini isterim ki, bu tür hedef göstermeler, hedef saptırmalar, üstü kapalı tehditler, beni ve İstanbul Barosu’nu doğru bildiğini yapmaktan ve söylemekten, hukuk devleti ve demokrasi mücadelesinden alıkoyamaz. Bizler bir yemin ettik ki dönemeyiz, dönmeyiz. Ettiğimiz yemini çiğnemeyiz. Bunun için gerekirse her türlü bedel ödemeye hazırız. Tarih herkesi hak ettiği yere koyacaktır” şeklinde tamamladı.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.