ManşetTürkiye

Barış için biraraya gelen akademisyenler, “Bu suça ortak olmayacağız” dedi

0

Türkiye’de 89 üniversiteden 1128, yurtdışından 355’i aşkın akademisyen ve araştırmacı Türkiye devletine şiddete son verme ve müzakere koşullarını hazırlama çağrısı yapan metne imza verdi.

Bianet’den Beyza Kural’ın haberine göre Türkiye ve dünyadan 1400’ü aşkın akademisyen ve araştırmacı, Kürt illerindeki yasak ve şiddete son verme ile müzakereleri başlatma çağrısının yer aldığı “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı metne imza attı.

72

Kampanyanın çağrıcılığını yapan Barış İçin Akademisyenler, imzacıları ve bundan sonraki adımlarını İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı yapılan basın açıklamasında paylaştı.

Metne, Türkiye’de 89 üniversiteden farklı unvan ve yaşlardaki 1128 akademisyen ve araştırmacı ile yurtdışından Noam Chomsky, Judith Butler, Etienne Balibar ve David Harvey gibi isimlerin yer aldığı 355’i aşkın isim imza verdi.

İstanbul’daki basın açıklamasında metnin Türkçesini Dr. Alper Açık, Kürtçesini ise Dr. Yıldız Önen okudu.

73

Açık ve Önen, Türkiye Cumhuriyeti’nin uzun süren sokağa çıkma yasakları adı altındaki uygulamalar ile hak ihlallerine yol açtığını ve kendi hukukunu ve taraf olduğu anlaşmaların kurallarını ihlal ettiğini vurguladılar.

Kampanya metninin okunmasının ardından Barış İçin Akademisyenler adına konuşan Doç. Dr. Zeynep Kıvılcım, bundan sonraki yol haritaları hakkında bilgi verdi.

Dayanışma ve mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kürt illerine ziyaret, gözlem ve araştırmalarıyla oluşturdukları bilgiyi paylaşarak kamuoyu oluşturma, Meclis’te görüşmeler yapma, müzakerelerin başlaması için araştırmalarına devam etme gibi çalışmalarının süreceğini belirtti.

“Tüm Türkiye’yi seslerini yükseltmeye ve savaşı reddetmeye çağırıyoruz.”

* Kampanyanın Türkçe tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.

 

(Bianet)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.