Doğa MücadelesiManşet

Bakırköy’de 17 bin ağaç kıyım tehlikesiyle karşı karşıya: “Hafıza ve hatıra mekanımıza saldırıyorlar!”

0

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisinin imara açılmasına tepki gösteren Bakırköy Kent Savunması üyeleri, talana karşı tüm yurtseverleri tepki göstermeye çağırdı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nisan ayında Bakırköy’de 1 milyon metrekare büyüklüğündeki 5 parsel için imar planı değişikliğine gitmişti.

Bu imar değişikliği içerisinde 1927 tarihinden bu yana hizmet veren Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi de yer alıyor.

Bakırköy son yeşil alanını kaybediyor, 30 bin kişi talana dur dedi

Bakırköy’ün son yeşil alanı konumunda olan ve yaklaşık 17 bin ağacın bulunduğu hastanenin imar kararına tepki olarak bir araya gelen Bakırköy Kent Savunması, geçtiğimiz günlerde topladıkları 30 bin imzayı Meclis’e gönderdi.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplanan grup, “Kentimize, doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz” pankartı ve “Hastaneme dokunma”, “Bakırköy’ün ruhuna dokunma”, “Beton istemiyoruz”, “Yeşilime dokunma” dövizleri açtı.

CHP ve HDP milletvekilleri de destek verdi

Basın açıklamasına, HDP milletvekilleri Garo Paylan ve Erol Dora, CHP Milletvekili Ali Şeker, İstanbul Kent Savunması, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Bakırköy Kent Savunması’nın bileşenleri katıldı.

Yaşam alanlarımız yok edilmek isteniyor

Açıklamada ilk olarak söz alan Mimarlar Odası Bakırköy Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, ülkenin dört bir yanının iktidar tarafından peşkeş çekildiğini, bir benzerinin de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisinde gerçekleştirilmek istendiğini söyledi. “Hastane arazisi hepimizin beklediği Marmara Depremi’nin bölgedeki toplanma alanıdır. Bu alan içerisindeki yoğun ağaç dokusuyla bir kent ormanı niteliğindedir” ifadelerini kullanan Fazlıoğlu, yaşam alanlarının yok edilmek istendiğini belirtti.

17 bin ağaç kıyım tehlikesiyle karşı karşıya

HDP Milletvekili Erol Dora, bir ülkede doğaya, çevreye, ekolojik dengenin korunmasına yönelik bir bilinç yok ise, o ülkede demokrasinin de o oranda olmadığını belirtti. Dora, “17 bin ağacı kapsayan ve bir kent olarak nitelendirilebilecek bir yerin ve 1927 tarihinden itibaren hastane olarak kullanılan alanın imara açılması asla kabul edilemez” dedi.

“Hafıza ve hatıra mekanımıza saldırıyorlar”

Doğma büyüme Bakırköy’de yaşadığını belirten HDP Milletvekili Garo Paylan ise, şehirlerinin olduğu gibi semtlerinin de hafıza noktalarına saldırıların olduğunu söyledi. “Ben hastanenin bahçesinde çocukluğumdan beri top koşturan Bakırköylülerden bir tanesiyim. Yüzlerce kez maç yaptık, koşturduk. Oradaki hastalarla, semtdaşlarımızla sohbet ettik. Orası bizim için yalnızca bir hastane değil, bir hatıra ve hafıza mekanıdır” diyen Paylan, Bakırköy’ün geriye kalan tek büyük yeşil alanı ve akciğerinin diri olduğunu söyledi.

Açıklamaların ardından grup imzaları Meclis’e iletmeleri için milletvekillerine teslim etti.

 

(Bakırköy Gazetesi)

You may also like

Comments

Comments are closed.