TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Bakanlıktan salgın günlerinde Ramazan genelgesi

0

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 24 Nisan Cuma günü başlayacak Ramazan ayında uygulanacak tedbirleri içeren genelge gönderildi.

Genelgeye göre, vatandaşların toplu katılım gösterdiği iftar, sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren etkinliklere ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek.  

İftar ve sahur vakitleri arasında yoğun olarak kullanılan ya da kullanabilecek olan caddelerin kapatılması da önlemler kapsamında. Türbe ziyaretleri ise Ramazan boyunca kısıtlanacak. 

Fotoğraf: Manisa Son Haber

Davulcuya bahşiş yok

Genelgede ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyareti yapması, kapı zili çalmak gibi davranışların bulaş riski olabileceği belirtildi. Bu nedenle davulcuların faaliyetleri sonucu alacakları bahşişler vatandaşlar yerine toplu olarak yerel imkanlarla sağlanacak.

İftarda oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riski göz önüne alınarak fırınlardaki pide ve ekmek üretimiyle özel sipariş alımının iftardan 2 saat önce sonlandırılması öngörüldü.  

Trafik yoğunluğu dikkate alınarak iftardan en az 3 saat öncesinde belediyeler ile gerekli koordinasyon sağlanarak toplu taşımada kullanılan araç ve sefer sayısının artırılması sağlanacak.

Ayrıca iftar saati öncesinde toplu taşıma araçlarında veya duraklarında sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin uygulamalar etkin bir şekilde denetlenecek.

Mezarlık girişlerinde ateş ölçümü 

Mezarlık ziyaretlerinin kontrollü olarak yapılabilmesi için mezarlıklara giriş ve çıkışlar ayrı olarak planlanacak. Arife günü ile bayram günlerinde mezarlık ziyaretlerinde ateş ölçümü yapılacak, sosyal mesafe kuralı ve maske kullanımına ilişkin kontrollere ağırlık verilecek.

Alışveriş yoğunluğunun artabileceği yerler göz önünde bulundurularak market ve pazar yerleri başta olmak üzere yoğunluğun artabileceği tüm alanlarda sosyal mesafeyi koruma ve maske kullanımına ilişkin denetimler arttırılacak.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.