İklim KriziManşetTürkiye

Bakanlık ismi artık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olacak

0
Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nın adını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştireceklerini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı‘na bağlı olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü de Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlanacak.

‘İklim değişikliği herkesi ilgilendiriyor’

Paris İklim Anlaşması‘nın onaylanmasının ardından Türkiye’nin net sıfır emisyon hedefi koyacağı ‘2053 vizyonu’ çerçevesinde iklim değişikliğiyle mücadele konusunda adımlar atmaya başladığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

“Bir süredir dünya devletleri bir araya gelerek iklim değişikliğinin ağır sonuçlarını hafifletmek için çözüm arıyor. İklim değişikliği herkesi ilgilendiriyor.”

‘Destek bekliyoruz’

“Önümüzdeki dönem için yeşil kalkınma devrimini tüm çalışmaların merkezine yerleştirerek öncü ve etkin rol üstlenmekte kararlıyız” diyen Erdoğan, hükümet olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belitti ve “Yeşil Kalkınma devrimini de aynı samimiyetle milletimizin tavrına sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

İklim değişikliği ve göç konusunda hayata geçirmeye planladıkları yeni yapısal düzenlemeleri paylaşmak istediğini belirten Erdoğan, “Her kesimden sürecin ülkemize külfetlerini asgari düzeyde tutacak bir yaklaşımla yürüteceğimiz bu tarihi projeye destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Bakanlık ismi değişiyor

Erdoğan açıklamasında “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz ve bünyesinde İklim Değişikliği ve Koordinasyon birimi kuruyoruz” duyurusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü‘nün statüsünü yükselterek, Göç İdaresi Başkanlığı olarak yapılandırılacağını açıkladı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.