KentManşetTürkiye

Bakanlık, Hasanoğlan’ın restorasyonu için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ ne verdiği restorasyon iznini iptal etti

0

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, yedi ay önce Hasanoğlan Köy Enstitüsü için uygun gördüğü restorasyon iznini iptal etti.

Bakanlık, verdiği yetki işlemini iptal etmesine gerekçe olarak ise, “Bakanlığa tahsisli ve/veya Bakanlık kullanımda olan tescilli ve korunması gereken binalara ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje iş ve işlemlerinin Bakanlıkça planlanmasının, koordinasyonunun ve yürütülmesinin daha uygun olacağını” gösterdi.

Yavaş: İyiliği bulaştırmaya her koşulda devam edeceğiz

Kararı sosyal medya hesabından 17 Mayıs’ta duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şunları söyledi: Milli Eğitim Bakanlığı, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nün restorasyonu için belediyemize verdiği izni iptal etti. Hiçbir siyasi farklılık ve kazanım; tarihi yaşatmaktan, eğitime inanmaktan, Cumhuriyet miraslarından önemli olamaz. Biz iyiliği bulaştırmaya her koşulda devam edeceğiz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan’da bulunan tarihi köy enstitüsü binasının restorasyonu için MEB’e izin başvurusu yapmış; Bakanlık da projeye geçen kasım ayında “uygundur” görüşü vermişti. Belediye, atıl ve bakımsız kalan ve müzik okulu, amfi tiyatro, müze yapıları, hamam ve ahşap atölyesinden oluşan yerleşkeyi restore etmek ve çevre düzenlemesi yapmak istiyordu.

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.